Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Ανατροπές στο όνομα του ... φορολογούμενου

Αντιδραστικά ιδεολογήματα από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Υπέρ των αλλαγών και το ΠΑΣΟΚ

Το αντιδραστικό ιδεολόγημα, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ, για το καλό του ...Ελληνα φορολογούμενου, επικαλέστηκε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Αφού χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ σαν «τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι «εάν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε μια ζημιογόνο ΔΕΚΟ δεν καταλήξουν, ο μόνος διαιτητής που μπορεί να αποφασίσει είναι ο ελληνικός λαός. Και δεν υπάρχει καλύτερος διαιτητής από τον Ελληνα φορολογούμενο, ο οποίος εκπροσωπείται στη Βουλή από τους βουλευτές που ψηφίζει ο ελληνικός λαός...».

Στο όνομα, δηλαδή, του «Ελληνα φορολογούμενου», επιχειρείται η δικαιολόγηση και η νομιμοποίηση μιας καταστροφικής πολιτικής σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Οταν, μάλιστα, ο «Ρ» του υπενθύμισε ότι τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν τόλμησε να τις αγγίξει ούτε η χούντα, περιορίστηκε να απαντήσει ότι τα ίδια έκανε και το ΠΑΣΟΚ το 1998. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν, μετά τις ΔΕΚΟ, το επόμενο βήμα της κυβέρνησης, είναι η άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων του «στενού» δημόσιου τομέα, περιορίστηκε να απαντήσει ότι κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στους κυβερνητικούς στόχους, οι οποίοι έχουν καθοριστεί με το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων...

Την ίδια στιγμή πάντως, ο υπουργός απέφυγε να πάρει θέση αν τίθεται για την κυβέρνηση πολιτικό ζήτημα με τους προμηθευτές της ΔΕΗ, μετά τις σχετικές καταγγελίες που έκανε ο Γ. Παλαιοκρασσάς. Καλύπτοντας, ουσιαστικά, το κύκλωμα των επιχειρηματικών συμφερόντων που λυμαίνονται τη ΔΕΗ - και όχι μόνον - ισχυρίστηκε ότι υπεύθυνη για την πολιτική προμηθειών της επιχείρησης είναι η διοίκησή της, η οποία πρέπει να τηρεί με ευλάβεια τους κανόνες περί προμηθειών της ΕΕ...

ΠΑΣΟΚ: Υπέρ αλλαγών με «συναίνεση»

«Υπέρ των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη χώρα μας», τάχθηκε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, στη συνάντηση που είχε με τα Προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και, μάλιστα, στο φόντο των ανατροπών που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ. Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας τη συνάντηση για τις ανάγκες της αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης προς το κυβερνών κόμμα, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι αυτές οι αλλαγές πρέπει να γίνουν «με τη συνεργασία όλων των φορέων». Κατά τ' άλλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε κατά της ΝΔ, που «χωρίζει τους πολίτες σε γαλάζιους και μη γαλάζιους» και λειτουργεί με πελατειακή λογική.

«Ικανοποιητικές» βρήκε τις απαντήσεις του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σ. Παπασπύρου, εξήρε το διάλογο με το ΠΑΣΟΚ, που έχει κυβερνητική εμπειρία και «είναι εν δυνάμει μελλοντική κυβέρνηση». Ξέχασε, βέβαια, να πει την επώδυνη εμπειρία από την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που είχαν οι εργαζόμενοι της χώρας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αηδία...(2008-10-18 00:00:00.0)
Βήμα ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων(2005-12-07 00:00:00.0)
Ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις(2005-12-01 00:00:00.0)
Ατακτη υποχώρηση(2004-09-12 00:00:00.0)
Θεριεύουν οι αντιδράσεις(1998-04-04 00:00:00.0)
Στήριξη της βιομηχανίας ή των βιομηχάνων;(1996-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ