Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες

Σε χιλιάδες εργάτες και υπάλληλους φτάνει καθημερινά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Με την ένταση των καθημερινών εξορμήσεων και συσκέψεων στους χώρους δουλιάς, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα κλιμακώνουν τη μάχη για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που έχουν ήδη καταληχθεί σε 57 - μέχρι στιγμής - πόλεις για στις 14 Δεκέμβρη. Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Στις αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ προστίθενται αυτές της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών.

Μπαίνοντας δυναμικά στην τελική ευθεία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, πραγματοποιούν το Σάββατο μαζική εξόρμηση στην αγορά και τα καταστήματα, στο κέντρο της πόλης. Η εξόρμηση θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. από τα γραφεία της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ (Χαλκοκονδύλη 37).

Επίσης, την ερχόμενη Τρίτη, στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας προγραμματίζονται πικετοφορίες στις παρακάτω περιοχές (όλες στις 6:30 μ.μ.): Στο μετρό Αμπελοκήπων, στα Πετράλωνα, στα Σεπόλια, στο Γαλάτσι, στο Εμπορικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και στην πλατεία Δαβάκη.

Παράλληλα, οι εξορμήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη: στην εταιρία «Ασπροφώς», στους Δήμους Καματερού, Ιλίου και Αιγάλεω, στο ΙΑΣΩ, στο ΥΠΕΧΩΔΕ Καλλιθέας, στις φαρμακαποθήκες και τα εργοστάσια «Γερολυμάτος», «Ντέμος», «Γιούνιφαρμ», «Βιανέξ», στα γραφεία της ΔΕΗ στην «Ελαΐδα», στα τελωνεία Πειραιά και Ελευσίνας, στο υπουργείο Πολιτισμού, στην Ακρόπολη και στο Νέο Μουσείο, στο «Αττικό» Νοσοκομείο και στο Εργοστάσιο Ηλεκτρολογικών και Επικοινωνιών του ΥΕΘΑ.

Τη Δευτέρα, πραγματοποιείται σύσκεψη των αποκλειστικών νοσοκόμων από τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.

Θεσσαλονίκη

Μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, μετέφεραν στους εργαζόμενους μαθητές, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ που το βράδυ της Τρίτης πραγματοποίησαν εξόρμηση στα νυχτερινά σχολεία που στεγάζονται στο συγκρότημα του «Ευκλείδη» στη Θεσσαλονίκη.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, τους εργαζόμενους μαθητές, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντεργατική κι αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ να κάνουν το βήμα. Να βγουν στον αγώνα στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η πανεξόρμηση σε χώρους δουλιάς και μόρφωσης συνεχίζεται καθημερινά και στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Ενώ το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Θεσσαλονίκης προετοιμάζει τη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ