Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
Επιλογές
Τα όνειρα... τελικά νικούν

«Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης» στο θέατρο «Βεάκη»

Το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης», παρουσιάζει η «Πολιτιστική Παρέμβαση» σε μια εξαιρετική παράσταση κάθε Κυριακή (11 π.μ., 3 μ.μ.), στο Θέατρο «Βεάκη» (Στουρνάρη 32, 210.5223.522), μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.

Στη φανταστική πολιτεία «Ουρανούπολη» βασιλεύει ο Αρπατίλαος (από τις λέξεις: Αρπάζω και Λαός). Με τους συμβούλους του Τίλιο Ξεφτίλιο, Βουλίμιο Βλήμα και Σαυρίλιο Βρισελιέ καταπιέζει σκληρά τους πολίτες. Πρέπει να δουλεύουν σκληρά και ακατάπαυστα. Η ανάπαυση και το παιχνίδι διώκονται. Οι αργίες καταργούνται. Ο,τι όμορφο καταστρέφεται, προς όφελος του Αρπατίλαου, ο οποίος ξέροντας το μίσος και το περιγέλιο των πολιτών, θέλει να εξαλείψει κάθε βούληση και σκέψη τους. Για να υποτάξει πλήρως το λαό, βάζει μπρος ένα σατανικό σχέδιο: να εξαφανίσει ακόμα και τα όνειρα του λαού της Ουρανούπολης. Επιβάλει εφιαλτικά μαξιλάρια αντί των πουπουλένιων που έφερναν ωραία όνειρα... Οι εφιάλτες που βλέπουν πια οι πολίτες ενισχύουν την ασυδοσία του και κάμπτουν κάθε ελπίδα αντίστασης. Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να πάρει τα όνειρά μας, με την καθοριστική συμβολή των παιδιών της Ουρανούπολης, η ιστορία αλλάζει ρότα...

Πρόκειται για υπέροχο, ευρηματικό παραμύθι, που με χιούμορ, φρεσκάδα, αλληγορική και χειμαρρώδη γλώσσα στιγματίζει την καταπίεση όχι μόνο της ανθρώπινης ζωής, αλλά και της σκέψης, του ονείρου.... Καταγγέλλει την εξουσία του πλούτου, που για τη διαιώνισή της απαιτεί την εξαφάνιση οτιδήποτε δημιουργικού και ωραίου. Διδάσκει ότι «το όνειρο κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει» και ότι, τελικά, η ομορφιά, η ελπίδα, η αντίσταση θα νικήσουν το σκοτάδι...

Σκηνοθεσία - χορογραφία Βασίλης Μυριανθόπουλος, μουσική Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, σκηνικά - κοστούμια Χριστίνα Κωστέα. Τους ρόλους, με κέφι, φρεσκάδα και μεράκι ερμηνεύουν οι: Αντρέας Κωνσταντινίδης, Ζήσης Ρούμπος, Παύλος Σταυρόπουλος, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Κάτια Ζαρκάδα, Δημήτρης Τσέλιος, Νίκος Τσιάμης.

Η παράσταση, που αξίζει να τη δουν όλα τα παιδιά, αποτελεί τη φετινή πρόταση της «Πολιτιστικής Παρέμβασης» στον τομέα του παιδικού θεάτρου, όπου έχει σημαντική δράση τα τελευταία χρόνια.


Ρ.Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ταξίδεψαν» στην Ουρανούπολη(2005-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ