Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάλεσμα αγώνα για τις 26 του Νοέμβρη

Ανακοίνωση της ΠΑΣΥ

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις καλεί την αγροτιά του Νομού Θεσσαλονίκης η ΠΑΣΥ. Με ανακοίνωση, τους καλεί σε μαζική αγροτική συγκέντρωση στο Λουδία το Σάββατο 26 του Νοέμβρη στις 11 το πρωί. Η ΠΑΣΥ υπογραμμίζει ότι η φετινή χρονιά τους βρίσκει αντιμέτωπους με τεράστια προβλήματα στη διάθεση των προϊόντων και στην εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς εισοδήματος.

«Χιλιάδες τόνοι βαμβακιού», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «μένουν εκτός επιδότησης. Βασικά προϊόντα, όπως ο καπνός και τα τεύτλα, με τη νέα ΚΑΠ κυριολεκτικά αφανίζονται. Οι τιμές σε όλα τα προϊόντα είναι εξευτελιστικές κι οι μικρομεσαίοι αγρότες βλέπουν πολύ κοντά τον αφανισμό και την εγκατάλειψη της γης τους. Η μεθοδευμένη απαξίωση και διάλυση των Γεωργικών Συνεταιρισμών, με τρανταχτό παράδειγμα το κλείσιμο της Ομοσπονδίας Γ.Σ.Θ., δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση».

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν μπορούν σήμερα να έχουν αυταπάτες ούτε για την κυβέρνηση της ΝΔ, που πρόθυμα εκφράζει τους αντιαγροτικούς κανονισμούς, αλλά ούτε και για το ΠΑΣΟΚ, που ευθύνεται εξίσου και θεωρεί μονόδρομο την ΚΑΠ. Ούτε για τους αγροτοπατέρες των ΠΑΣΕΓΕΣ-ΣΥΔΑΣΕ-ΓΕΣΑΣΕ, που είναι συνεργοί και συνένοχοι στις αντιαγροτικές πολιτικές, ούτε και για τη διοίκηση της Ενωσης Γ.Σ.Θ., που με την πολιτική της οδήγησε στη διάλυση και στο ξεπούλημα της Ομοσπονδίας», σημειώνει η ΠΑΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ