Η γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», με ψήφισμα που εξέδωσε εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τη δίωξη του Σιν Γκάρλαντ και τονίζει ότι «αυτή στοχεύει στον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο και εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια καταστολής των λαϊκών κινημάτων που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων». Επίσης ζητάει να σταματήσει κάθε ενέργεια για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, καταγγέλλει τη συμφωνία έκδοσης στις ΗΠΑ Ευρωπαίων και Ελλήνων πολιτών και απαιτεί την κατάργησή της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, σε ψήφισμά του, αφού αναφέρεται στην προσφορά του Σιν Γκάρλαντ στην ειρήνη και τη δημοκρατία και στη σημαντική βοήθειά του στον αντιδικτατορικό αγώνα στην Ελλάδα, καλεί τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας να απορρίψουν το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοση και επισημαίνει ότι το θέμα της έκδοσής του, είναι υπόθεση που «αφορά τις ατομικές ελευθερίες, τα κοινωνικά δικαιώματα και τις πολιτικές πεποιθήσεις, που στο πρόσωπό του διώκονται».
Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του Προέδρου του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας, Σιν Γκάρλαντ, ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης. «Η επαπειλούμενη έκδοσή του στις ΗΠΑ είναι ταυτόχρονα σήμα κινδύνου για όσους αγωνίζονται ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων», σημειώνεται στο ψήφισμα.
Ψηφίσματα αλληλεγγύης στον Σιν Γκάρλαντ εξέδωσαν πρόσφατα και οι σπουδαστικοί σύλλογοι των σχολών: Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ), Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) και Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Πάτρας.