Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
32η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Προετοιμασία εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις

Σύσκεψη με μαζικούς φορείς διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, η Επιτροπή Ειρήνης Αχαΐας και το Συντονιστικό φοιτητών και σπουδαστών Πάτρας, προκειμένου οι φορείς της πόλης να οργανώσουν τις εκδηλώσεις τιμής για την 32η επέτειο του Πολυτεχνείου. Στην ανακοίνωση - πρόσκλησή τους, η Επιτροπή Ειρήνης και το Συντονιστικό επισημαίνουν ότι 32 χρόνια μετά την εξέγερση του 1973 «οι εξελίξεις μάς θέτουν νέες ευθύνες, ώστε οι εκδηλώσεις τιμής για το Πολυτεχνείο να είναι μαζική καταδίκη της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων κατά των λαών των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής κ.ά.».

Αντίστοιχα, κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό του Αγρινίου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για το εορτασμό του Πολυτεχνείου, απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων. Οι παραπάνω φορείς επισημαίνουν την επικαιρότητα και τη σημασία του μηνύματος του Πολυτεχνείου, τονίζοντας ότι «εξακολουθεί να δείχνει τον δρόμο του αγώνα και της λαϊκής συμμαχίας για να εκδηλωθεί και σήμερα η γενικευμένη λαϊκή αντεπίθεση που θα ανατρέψει την αντεργατική πολιτική».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 16 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στο αμφιθέατρο των ΤΕΕ μαθητείας του ΟΑΕΔ, η θεατρική παράσταση «ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΚΑΡΑΡ» του Μπ. Μπρεχτ και την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. θα γίνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ