Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τι μέλλεται στα ΔΗΠΕΘΕ;

Σε ...επιτροπή παρέπεμψε την ύπαρξη των ΔΗΠΕΘΕ ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης, μετά τη χτεσινή «μαραθώνια» σύσκεψη στο ΥΠΠΟ, με τους προέδρους και τους καλλιτεχνικούς διευθυντές των ΔΗΠΕΘΕ, με θέμα «το παρόν και το μέλλον του θεσμού».

Η συνάντηση (10 π.μ. - 3 μ.μ.) κατέληξε στο εξής «βασικό συμπέρασμα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ: «Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι ο τόσο σημαντικός αυτός θεσμός για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει, αλλά πάνω σε νέες βάσεις που να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα δεδομένα».

Ο υφυπουργός «ζήτησε τη συγκρότηση τετραμελούς ομάδας εργασίας αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των ΔΗΠΕΘΕ, η οποία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα κωδικοποιήσει όλες τις προτάσεις που ακούστηκαν με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού». Και κατέληξε με τη «διαπίστωση» ότι αυτή η «επιτυχημένη παρέμβαση» (σ.σ. από το αποτέλεσμα βέβαια θα κριθεί η «επιτυχία» της) έπρεπε να είχε γίνει πριν από χρόνια. Υποσχέθηκε ότι «αφού μελετήσουμε τις προτάσεις των θεάτρων, θα προχωρήσουμε σε όλες τις θεσμικές και ενισχυτικές αλλαγές, που κρίνονται αναγκαίες για να οδηγηθούν τα ΔΗΠΕΘΕ σε νέα φάση ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια, ως σύγχρονα, πλέον, Δημοτικά Θέατρα, εφάμιλλα των αντίστοιχων Περιφερειακών Θεάτρων της Ευρώπης».

Ομως, δεδομένης της «προσήλωσης» της κυβέρνησης στην «πολιτιστική χορηγία», οι υποσχέσεις αυτές κρύβουν πίσω τους αρκετούς κινδύνους για το μέλλον του θεσμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ