Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέα ένταση

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΟΥΛΚΑΡΕΜ.--

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι μετέτρεψαν σε διαδήλωση την κηδεία του Λουάι Σαάντι, στελέχους της «Τζιχάντ», που σκοτώθηκε σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην Τουλκαρέμ, τη Δευτέρα, μαζί με έναν μαχητή των «Ταξιαρχιών του αλ Ακσα». Η ένταση σε ολόκληρη τη Δυτική Οχθη είναι εξαιρετικά οξυμένη ενώ, όπως φαίνεται, ανάλογη είναι πλέον και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά τη γνωστοποίηση της δολοφονίας του Σαάντι, η «Τζιχάντ» εκτόξευσε ρουκέτες προς το Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, το ισραηλινό πυροβολικό, που έχει σταθμεύσει στις παρυφές της Λωρίδας της Γάζας, έβαλλε κατά «θέσεων των ενόπλων οργανώσεων», σε κάποιο έρημο χωράφι. Τα ξημερώματα, ισραηλινά ελικόπτερα εκτόξευσαν πυραύλους κατά κτιρίου στην Μπέιτ Χανούν και ενός ακόμη στη Ράφα. Στο πρώτο στεγάζονται γραφεία της «Φατάχ» και κατά τον ισραηλινό στρατό και των «Ταξιαρχιών του αλ Ακσα». Στο δεύτερο γραφεία «της Τζιχάντ». Από τη δεύτερη επιδρομή, τραυματίστηκαν μία 65χρονη και ένα 4μηνο μωρό.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τις επιδρομές του ισραηλινού στρατού καθώς και τη δολοφονία Σαάντι, αν και έσπευσε να χαρακτηρίσει «ανοησία» και την αντίδραση της «Τζιχάντ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ