Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Υπολειτουργούν τα «μπαλώματα»

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την υπολειτουργία συνολικά των Κέντρων Εργαζόμενης Νεότητας (ΚΕΝΕ) της χώρας και ειδικότερα του ΚΕΝΕ Λάρισας, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Π. Παναγιωτόπουλο.

«Ο λαός μας και οι εργαζόμενοι της χώρας δικαιούνται ένα καθολικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πρόνοιας, περίθαλψης και συνταξιοδότησης. Δικαιούνται μόνιμη και σταθερή εργασία, δωρεάν εκπαίδευση και κατάρτιση. Αυτά τα δικαιώματα δεν μπορεί να τα ικανοποιήσει το αστικό κράτος και η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μόνο επιμέρους "μπαλώματα" μπορεί να κάνει. Ενα τέτοιο "μπάλωμα" ήταν και τα ΚΕΝΕ, τα οποία είχαν συγκροτηθεί και λειτουργούσαν στα πλαίσια της Εργατικής Εστίας, ως αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων. Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οδήγησε και οδηγεί σε κλείσιμο, υπολειτουργία και απαξίωση αρκετά ΚΕΝΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΚΕΝΕ της Λάρισας. Ολα τα τμήματά του, υπολειτουργούν, το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν επαρκεί, τμήματά του κλείνουν και το προσωπικό που συνταξιοδοτείται δεν αντικαθίσταται», τονίζουν οι βουλευτές.

Μετά από αυτά οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Απασχόλησης τι μέτρα θα πάρει για να καλυφθούν τα κενά των ΚΕΝΕ και να αναβαθμιστεί η λειτουργία τους, μαζί και του ΚΕΝΕ Λάρισας, ώστε να ικανοποιηθούν ορισμένες τουλάχιστον ανάγκες, φτωχών λαϊκών οικογενειών, που είναι θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ