Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με το βλέμμα στραμμένο στη νεολαία

Οι νέοι σήμερα έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ότι ο ιμπεριαλισμός τούς έχει βάλει για τα καλά στο μάτι. Εχει βάλει στο μάτι τα δικαιώματά τους στη δουλιά, τη μόρφωση, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, έχει βάλει στο στόχαστρο την ίδια τους τη ζωή, ακόμη και τη σκέψη. Η επίθεση αυτή, τα τελευταία χρόνια κλιμακώνεται, με «βρώμικα» μέσα, ρυθμίσεις, νόμους και διατάξεις, που κάνουν καθεστώς την ανασφάλεια για τους νέους, προκαλούν ακόμα και τρόμο.

Η άρχουσα τάξη προσπαθεί μ' αυτή την επίθεση να θωρακίσει ένα σύστημα που σαπίζει. Γι' αυτό παίρνει μέτρα, προκειμένου να «πνίξει» οτιδήποτε προοδευτικό, ανατρεπτικό, επικίνδυνο για την κυριαρχία της. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι ο σπόρος του ατομισμού και της απογοήτευσης, του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας ρίχνεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες. Παρ' όλα αυτά, γνωρίζει ότι ο κίνδυνος να στραφούν οι νέοι προς το μέτωπο των δυνάμεων εκείνων που παλεύουν για την ανατροπή του συστήματος, παραμονεύει. Και το ΚΚΕ, παλεύει για να κάνει αυτόν τον κίνδυνο για την άρχουσα τάξη, πραγματικότητα.

Με το βλέμμα στραμμένο στα σύγχρονα προβλήματα της νεολαίας και με κύριο μέλημα τη δράση του Κόμματος απέναντι σ' αυτά, ξεκινάει αύριο, η Πανελλαδική Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ με θέμα: «Η δράση του Κόμματος για τα προβλήματα της νεολαίας. Η στήριξη της ΚΝΕ». Υλοποιείται η απόφαση που πήρε το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, η απόφαση που τονίζει ότι η ισχυροποίηση του Κόμματος κρίνεται και από τη δουλιά του στη νεολαία. Ξεκινώντας από την Κεντρική Επιτροπή μέχρι τις Κομματικές Οργανώσεις Βάσης, όλο το Κόμμα στρέφει την προσοχή του στη νεολαία.

Οι λόγοι ξεκάθαροι: Τα προβλήματα και οι σύγχρονες ανάγκες των νέων είναι υπόθεση που αφορά το σήμερα και το αύριο και πρέπει να γίνουν υπόθεση του Κόμματος και ευρύτερα του ταξικού εργατικού κινήματος. Βασικός στόχος του ΚΚΕ είναι να στηρίξει και να δώσει προοπτική στους αγώνες της νεολαίας, να τη φέρει πιο κοντά με το λαϊκό κίνημα στην πάλη για τα κοινά εργασιακά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά προβλήματα. Κάθε κομμουνιστής να δώσει όλες του τις δυνάμεις στη μάχη για την αλλαγή των συνειδήσεων, στον αγώνα ενάντια σ' εκείνους που διαστρεβλώνουν την Ιστορία, που καλλιεργούν την εξαγορά συνειδήσεων, τη χυδαία εκμετάλλευση των άνεργων νέων, την παραπληροφόρηση, τον αντικομμουνισμό, τη συκοφάντηση των αγωνιστικών αξιών. Να δώσει καθημερινή μάχη για «ΚΝΕ γερή και μαζική». Να μετράει συνεχώς, όλο και περισσότερους νέους και νέες στις γραμμές του Κόμματος, στις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Ναι, η ευθύνη είναι «βαριά», το καθήκον μεγάλο. Δεν αφήνουν περιθώρια για καθυστερήσεις. Και τούτο το Κόμμα, το «Κόμμα του λαού» επιλέγει για άλλη μια φορά, το δύσκολο δρόμο. Εκείνον που πάει μόνο μπροστά.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ