Τη λειτουργία της «Ακαδημίας» κατάρτισης εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ
Με τα εγκαίνια της «Ακαδημίας Εργασίας» της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Τρίτη, δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα για την ακαδημαϊκού επιπέδου αναπαραγωγή των εργατοπατέρων στο συνδικαλιστικό κίνημα και την κατάρτισή τους στην τακτική της υποταγής και της συναίνεσης στα κελεύσματα του κεφαλαίου και της εκάστοτε κυβέρνησης. Με αφορμή τη φιέστα των εγκαινίων, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναδεικνύει, ανάμεσα στα άλλα, το ρόλο που θα καλείται να παίξει η «Ακαδημία» στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, στην οποία η ΓΣΕΕ πρωτοστατεί. Στην ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προχωρεί στη λειτουργία της "Ακαδημίας της εργασίας" σαν πανεπιστήμιο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως το ονομάζει, κάνοντας τα εγκαίνια στις 4 Οκτώβρη. Ευθυγραμμίζεται και υλοποιεί χωρίς παρεκκλίσεις τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Προωθούν τη στρατηγική της διά βίου εκπαίδευσης, πρωτοστατώντας στην υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και στη νομιμοποίηση της ιδιωτικής παιδείας.
Μοίρασαν και τους ρόλους. Ετσι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ έγινε πρύτανης!!
Αντιπρύτανης χρίστηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ!! Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ ανέλαβε το management!!!
Οπως τα κόμματά τους μοχθούν εδώ και χρόνια με συγκεκριμένες προτάσεις να μετατρέψουν τα Δημόσια Πανεπιστήμια σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, έτσι και αυτοί ρίχτηκαν σε αυτή τη μάχη ενάντια στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ "κινήθηκε" πρώτη, πρόλαβε την Αρχιεπισκοπή, πρόλαβε το ΣΕΒ και τη δήμαρχο της Αθήνας, που επίσης ετοιμάζονται. Για λογαριασμό των ιδιωτικών συμφερόντων η ΓΣΕΕ ανέλαβε το ρόλο του "αμορτισέρ", γι' αυτό και η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε ότι θα επιδοτήσει τη "θετική προσπάθεια". Δεκάδες χιλιάδες ευρώ θα λεηλατηθούν από συνδικαλιστές που θα υποδύονται τους μαθητές είτε τους εκπαιδευτές!!
Για τα παιδιά των εργαζομένων επεξεργάζονται τρόπους και μορφές για νέους φραγμούς πριν και μετά την είσοδό τους στα πανεπιστήμια και κυρίως μετά την αποφοίτησή τους με την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα.
Η παράλληλη λειτουργία ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης αποτελεί χαρακτηριστική έκφραση του ταξικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Δεν ωφελεί να μιλά κανείς για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, αν δε θέτει το αίτημα για πλήρη κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Σε κάθε περίπτωση - καταλήγει η ανακοίνωση - το ΠΑΜΕ, με βάση τις πάγιες θέσεις του για την κατάργηση του εμπορίου και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, θα πρωτοστατήσει στο συντονισμό και την κοινή δράση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων ώστε να εμποδιστεί αυτή η στρατηγική του κεφαλαίου».