Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Οχτώβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9293

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η μάχη των τοπικών εκλογών έχει γενικό πολιτικό χαρακτήρα

«Πιστεύουμε ότι η μάχη των τοπικών εκλογών έχει γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Και δε φοβόμαστε να το πούμε αυτό. Γιατί σε αυτόν το γενικό χαρακτήρα συμπεριλαμβάνουμε την ανεργία, την ακρίβεια, τα τοπικά έργα που χρειάζονται, το περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους, το φορολογικό. Ολα τα μεγάλα προβλήματα». Αυτά τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη, αναλυτικά αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ».


ΣΕΛ.  6   -   7

Πλατύ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ για το συλλαλητήριο

Το Σάββατο, 12 Νοέμβρη, στο Πεδίον του Αρεως στην Αθήνα

Σε μια περίοδο επιτάχυνσης και γενίκευσης της αντεργατικής επίθεσης, με νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων, κλείσιμο εργοστασίων, ομαδικές απολύσεις, γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας, νέο κύμα ανατιμήσεων, επίθεση στις αμοιβές, το ΠΑΜΕ, με την κεντρική του προκήρυξη, απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε κάθε εργάτη και εργάτρια, σε κάθε υπάλληλο, νεολαίο εργαζόμενο, άνεργο και συνταξιούχο να πάρουν μαζικά μέρος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, το Σάββατο 12 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως.

Το ΠΑΜΕ αναδεικνύει την αναγκαιότητα να αποτελέσει η λαϊκή κινητοποίηση σταθμό στην πορεία των ταξικών αγώνων και ένα μαζικό βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, των κομμάτων και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που το στηρίζουν. «Καμιά προσδοκία από την πολιτική της κυβέρνησης, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία και τα κέρδη της, καμιά εμπιστοσύνη στην ψευτοαντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει στην προκήρυξη, καλώντας τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και οργάνωση της πάλης, ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Με όπλο το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ, η μάχη για την επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, καθώς οι τοπικές Γραμματείες πραγματοποιούν πλατιές συσκέψεις για τον προγραμματισμό της δράσης, ενώ μια σειρά σωματεία και συνδικάτα έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους.


ΣΕΛ.  2  -  3

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Μια όχι και τόσο «ξαφνική» κλιμάκωση

Μόλις 12 μέρες μετά την ισραηλινή... αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, η κατάσταση επανέρχεται στη «γνωστή» για τους Παλαιστίνιους καθημερινότητα: Αεροπορικές επιδρομές, δολοφονίες «ακριβείας», κατεστραμμένα σπίτια, βολές πυροβολικού, εισβολές, εκατοντάδες συλλήψεις, απόλυτος αποκλεισμός των παλαιστινιακών εδαφών από τον έξω κόσμο


ΣΕΛ.  23

ΚΚΕ
Συνέντευξη Τύπου για τις πρώην ΔΕΚΟ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 6 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων (πρώην Εκλογικό Κέντρο) της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, α΄ όροφος), με θέμα: «Οι εξελίξεις στις πρώην ΔΕΚΟ στα πλαίσια της "απελευθέρωσης" και οι θέσεις του ΚΚΕ».



ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
Κοινό μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό «κλίμα», άρχισε χτες στην Ισταμπούλ η διεθνής διάσκεψη που συνδιοργανώνουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


ΣΕΛ.  5
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Με τις ιμπεριαλιστικές αλλαγές στον ΟΗΕ

Μόνον η ευρωομάδα του ΚΚΕ, από τους Ελληνες ευρωβουλευτές, καταψήφισε το Κοινό Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που στηρίζει τις προωθούμενες από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλλαγές στον ΟΗΕ


ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ