Εφτά τουρνουά στον Αγιο Κήρυκο, μεταξύ αυτών και το Διεθνές Τουρνουά «Ικαρος 2000». Πρωταθλητής Γεωργίας ο αθλητής της ΕΣ Θεσσαλονίκης, Τάμας Γκελασβίλι
Συνάντηση για την Α` Εθνική, ΕΣΘ -Πειραϊκός. Αριστερά ο Τ. Γκελασβίλι, όρθιος στη μέση η «σκακιστική καρδιά», Γιώργος Ιωακειμίδης |
Ετσι, οι παραπάνω όμιλοι θα αγωνιστούν (ΣΕΦ 6-13 Ιούλη 2000) στον 1ο γύρο, 1 με 6, 2 με 5 και 3 με 4. Διοργανωτές των αγώνων είναι η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και ο Δήμος Πειραιά.
Πολλές και ποικίλες οι εκδηλώσειςκαι φέτος στον Αγιο ΚήρυκοΙκαρίας και στο διάστημα 11-23 Ιούλη 2000. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν εφτά σκακιστικά τουρνουά, διαλέξεις, επιδείξεις «Σιμουλτανέ», «Μπλεντ» και άλλες αξιόλογες εκδηλώσεις.
Το πιο σημαντικό και φυσικά περισσότερο μαζικό θα είναι το Ανοικτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου, που αρχίζει στις 16 Ιούλη. Θα προηγηθούν (11-14 Ιούλη) τέσσερα διαφορετικά προκριματικά τουρνουά, όπου από το καθένα το 33% θα προκρίνεται στον τελικό. Αυτά τα τουρνουά είναι: 1) Για νέους 1) Για βετεράνους, 1) Για σκακίστριες και 1) Ομαδικό ράπιντ σε 4 σκακιέρες. Παράλληλα θα διεξαχθούν και τα ανοιχτά τουρνουά Μυτιλήνης και Χανίων που συναποτελούν το φετινό Γραν - Πρι Αιγαίου. Συνολικά έπαθλα 1.000.000 δρχ. και ειδικές τιμές για μετακίνηση και διαμονή. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους κ.κ. Δ. Σκυριανόγλου τηλ. 01/5985.370 και Γ. Ιωακειμίδη τηλ. 031/276.716.