Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ
«Αυλαία» με βραβεία και διακρίσεις

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, μετά από εφταήμερη περιπλάνηση στη χώρα των εικόνων, έριξε αυλαία με την τελετή λήξης στο Δημοτικό Ωδείο και την απονομή των βραβείων.

Το 1ο Βραβείο Ταινίας Μυθοπλασίας δόθηκε στην ταινία «Προστασία» του Χρήστου Νικολέρη (6.000 ευρώ). Το 2ο στο «Φωτογράφο των Τρικάλων» του Βασίλη Κοσμόπουλου (2.350 ευρώ). Το 1ο Βραβείο Σπουδαστικής Ταινίας, «Στο Παίδων» του Αλέξη Κομνάκου (υποτροφία 2.950 ευρώ για σπουδές στο εξωτερικό).

Το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Ελληνες του κόσμου» στην ταινία «Blackberries» του Νίκου Πανουτσόπουλου (7.000 ευρώ, προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου). Ειδικό Βραβείο Γυναικείας Σκηνοθετικής παρουσίας στη μνήμη της Τώνιας Μαρκετάκη, στην Ιρίνα Μπόικο για την ταινία «Ο κλέφτης» (7.000 ευρώ, προσφορά του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου).

Τιμητική Διάκριση Animation: «Πύρινος μπελάς σε μικρό παραμύθι» του Νικόλαου Πετροπουλέα. Ειδικό βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης», στον «Τελευταίο φακίρη» του Μπάμπη Μακρίδη. Τιμητική Διάκριση Σεναρίου, στον Θεόδωρο Παπαδουλάκη για την ταινία «Σάμουρε». Τιμητική Διάκριση Φωτογραφίας, στον Βασίλη Βαφειάδη για την ταινία «3» του Δημήτρη Αντζου. Τιμητική Διάκριση Μουσικής, στον Γιώργο Παλλήκαρη για «Τα σαλιγκάρια της Λουλούς» του Παναγιώτη Φαφούτη. Τιμητική Διάκριση Μοντάζ στον Βασίλη Κεχαγιά για την ταινία του «The cat». Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, στην Εύη Μέρμηγκα για την ταινία «The cat» του Βασίλη Κεχαγιά. Τιμητική Διάκριση Ανδρικής Ερμηνείας, στον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη για «Τα σαλιγκάρια της Λουλούς» του Παναγιώτη Φαφούτη. Τιμητική Διάκριση Σκηνογραφίας, στη Σοφία Παντουβάκη για την ταινία «Ο φωτογράφος των Τρικάλων» του Βασίλη Κοσμόπουλου. Τιμητική Διάκριση Ενδυματολογίας, στη Σοφία Παντουβάκη για τον «Φωτογράφο των Τρικάλων» του Βασίλη Κοσμόπουλου.

Τα βραβεία GRAND PRIX: Α΄ βραβείο «Women Workers Leaving the Factory» του Jose Luis Torres Leiva (Χιλή). Το βραβείο συνοδεύεται με 2.950 ευρώ. Β΄ Βραβείο: «Alice and I» του Micha Wald (Βέλγιο). Το βραβείο συνοδεύεται με 2.350 ευρώ. Βραβείο Καλύτερης Βαλκανικής Ταινίας στα «Σαλιγκάρια της Λουλούς», 2.350 ευρώ. Βραβείο για την καλύτερη ταινία Κινουμένου Σχεδίου «Ryan» του Chris Landreth (Καναδάς). Συνοδεύεται με 1.470 ευρώ.

Το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας «Prix UIP Drama» της European Film Academy στην ταινία «Minotauromaquia, Pablo in the Labyrinth» του Juan Pablo Etceverry (Ισπανία). Συνοδεύεται με 2.000 ευρώ, θέτει δε αυτόματα υποψηφιότητα για το βραβείο «Prix UIP» που συνοδεύεται με 10.000 ευρώ.

Τιμητικές Διακρίσεις: «Punk Eeek» του Kwang-Ju Son (Κορέα), «The Last Farm» του Runar Runarsson (Ισλανδία).

Τα βραβεία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου: 1ο Βραβείο: «Τα σαλιγκάρια της Λουλούς» Παναγιώτη Φαφούτη. 2ο: «Προστασία» Χρήστου Νικολέρη. 3ο: «Ο φωτογράφος των Τρικάλων» Βασίλη Κοσμόπουλου, 4ο: «Δεύτερη φύση» Βαρδή Μαρινάκη. Βραβείο Animation: «The mirror stage» Σπύρου Σιάκα.

Τα βραβεία της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ): Στην καναδέζικη ταινία «RYAN» του Chris Landreth, στην ταινία «Προστασία» του Χρήστου Νικολέρη.

Βραβείο Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΤΕΚΤ): Το βραβείο της αρτιότερης τεχνικά και καλλιτεχνικά σπουδαστικής ταινίας στην «Υγρή έρημο» του Κωστή Μπασογιάννη. Στην κατηγορία «Ελληνες του κόσμου» στην ταινία «3» του Δημήτρη Αντζου. Και για μυθοπλασίας στο «The cat» του Βασίλη Κεχαγιά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ