Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Αναχωρεί αύριο για τη Δαμασκό

Με τη συμμετοχή 150 συνδικαλιστών και εργαζομένων

Στη Συρία θα βρίσκεται από αύριο το πρωί η αποστολή του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από 150 συνδικαλιστές και εργαζόμενους, με στόχο να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας προς το συριακό λαό και την εργατική τάξη, που βρίσκονται στο στόχαστρο του αμερικανικού και ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού. Οι προετοιμασίες της αποστολής ολοκληρώθηκαν και αύριο το πρωί το καραβάνι της αλληλεγγύης αναχωρεί από την Αθήνα για τη Δαμασκό, απ' όπου θα επιστρέψει στις 26 Σεπτέμβρη.

Η πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ δίνει συνέχεια στην πλούσια διεθνιστική δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στην κατεύθυνση ενίσχυσης των δεσμών με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα των χωρών που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις πολεμοκάπηλες ιμπεριαλιστικές απειλές. Αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια συντονισμού της πάλης απέναντι στον κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την πολιτική του, όπως αυτή εκφράζεται σε κάθε χώρα.

Στο πλούσιο πρόγραμμα της αποστολής αλληλεγγύης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων συνάντηση με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Συρίας, συμμετοχή στο Εργατικό Φεστιβάλ Αλληλεγγύης στο Γκολάν, επισκέψεις και ημερήσιες εκδρομές σε πόλεις και μνημεία της Συρίας. Κορυφαίος σταθμός της πολυήμερης αποστολής αποτελεί η επίσκεψη στην κατεστραμμένη από τον ισραηλινό στρατό πόλη της Κουνέιτρα και η προγραμματισμένη διαδήλωση στα υψίπεδα του Γκολάν, στη γραμμή των συνόρων με τα κατεχόμενα από τους Ισραηλινούς εδάφη της Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ