Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για παιδιά και εφήβους

Στα πλαίσια της φετινής του παραγωγής, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας επέλεξε να ανεβάσει το έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου «Σολομώντεια λύση». Εργο, ενός ανθρώπου, που χρόνια τώρα σαν συγγραφέας και σκηνοθέτης έχει αφοσιωθεί στην υπηρεσία του παιδικού και εφηβικού θεάτρου και αποτελεί στον τομέα αυτόν έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς στη χώρα μας. Η «Σολομώντεια λύση» είναι ένα έργο βασισμένο σε έναν παλιό κινέζικο μύθο που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα μ.Χ. που είναι γνωστός και ως «Ο κύκλος με την κιμωλία» απ' όπου εμπνεύστηκε και ο μεγάλος Γερμανός θεατρικός δραματουργός Μπέρτολτ Μπρεχτ για το ομώνυμο αριστούργημά του.

Ενα έργο που θα συγκινήσει βαθιά. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια. Μια παράσταση για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους φίλους του θεάτρου. Μια παράσταση γεμάτη από μηνύματα ανθρωπιάς.

Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή, σκηνικά - κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ, μουσική: Γιώργος Βασικαρίδης, χορογραφίες: Lisa Marie Dunn, φωτισμοί: Χρήστος Καρυάτης. Παίζουν: Γιώργος Γκίκας, Ανδρέας Τσιαπτσιάδης, Δημήτρης Κοντός, Γιώργος Καρατζιώτης, Λίζα Νεοχωρίτη, Νίκος Μήτσας, Στέφη Πουλοπούλου. Παραστάσεις από 16 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2005, κάθε Κυριακή (7 μ.μ.), ενώ για τα σχολεία καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ