Πεντακόσιοι καλλιτέχνες από 60 χώρες συμμετέχουν στη 2η Διεθνή Μπιενάλε Πεκίνου, με θέμα «Σύγχρονη Τέχνη με ουμανιστικές αναφορές», που εγκαινιάζεται στις 20/9 στο Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών και στο Μουσείο Τεχνών της Χιλιετίας του Πεκίνου.
Από την Ελλάδα συμμετέχουν 15 καλλιτέχνες, οι: Σώτος Αλεξίου, Χρήστος Αλευράς, Ρούλα Αναγνώστου, Χρύσα Βαθιανάκη, Μαρία Γιαννακάκη, Δημήτρης Γρατσίας, Θάνος Ζακόπουλος, Πολυξένη Κασδά, Χάρης Κοντοσφύρης, Αλεξία Ξαφοπούλου, Σταύρος Παναγιωτάκης, Γιώργος - Παντελής Συράκης, Σωτήρης Σωτηρίου, Λωρέττα Τσαβάκη και Αννα Φιλίνη. Την Μπιενάλε (διάρκεια έως 20/10) διοργανώνουν η Ομοσπονδία Καλλιτεχνικών- Λογοτεχνικών Ενώσεων Κίνας, ο Δήμος Πεκίνου και η Εταιρεία Κινέζων Καλλιτεχνών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού Κίνας. Τους Ελληνες εικαστικούς επέλεξε 20μελής επιτροπή επιμελητών της Μπιενάλε, έπειτα από διεθνή πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Εργα που κατατάσσονται στην εννοιολογική τέχνη φιλοξενούνται στην έκθεση της συλλογής του Δημήτρη Πανταζίδη, με τίτλο «Ελληνική ανθρωπογεωγραφία από το εικονόγραμμα στον εικαστικό λόγο». Διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών (Πάρκο Ελευθερίας)
Εξήντα έργα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών παρουσιάζονται στην έκθεση «20 χρόνια Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ - Νέοι Εικαστικοί στο Τελλόγλειο», με αφορμή τα 20χρονα της Σχολής. Η έκθεση φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ιδρυμα (έως τις 30/10)
Το έργο του Σπύρου Βασιλείου «Μαθήτρια» φιλοξενείται στο ατελιέ «Σπύρου Βασιλείου» (οδός Γουέμπστερ). Πρόκειται για την πρωτότοκη κόρη του, Δροσούλα, με σχολική ποδιά, μπροστά σε μια βιτρίνα με καραμέλες. Το έργο πρωτοεμφανίστηκε στην Πανελλήνια Καλλιτεχνική Εκθεση του 1952, στο Ζάππειο
Πολύχρωμα και αγέρωχα, τα ζωγραφικά ανθρωπάκια του ΛοΓό παρουσιάζονται στην γκαλερί Σκουφά (Σκουφά 4), φορώντας όλα αληθινά γυαλιά. Τίτλος της έκθεσης «Ρε γυαλάκια πονηρέ!».