Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
28ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ
Οι «μικρομηκάδες»... «αντεπιτίθενται»!

Αρχίζει στις 18/9 η ετήσια γιορτή των «μικρομηκάδων» στη Δράμα, δηλαδή το 28o Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και το 11ο Διεθνές.

Στο φεστιβάλ, που θα λήξει στις 24/9, θα προβληθούν 79 ταινίες από 46 χώρες στο Διεθνές Διαγωνιστικό, 54 στο Ελληνικό Τμήμα και 12 ταινίες στο Πληροφοριακό. Στα αφιερώματα θα προβληθούν 15 επιλεγμένες ταινίες της τελευταίας πενταετίας από την «Εβδομάδα Κριτικής» του Φεστιβάλ των Καννών, 12 υποψήφιες ταινίες της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και οι βραβευμένες με το «Prix UIP ταινίες σε περιοδεία» της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επίσης: 12 ταινίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Jameson Short Film Awards», 6 ταινίες το «Europe in shorts», 4 βραβευμένες το διαγωνιστικό ψηφιακής ταινίας του «British Council». Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους, θα προβληθεί η ταινία του Γιάνικ Χάστρουπ «Το παιδί που ήθελε να γίνει αρκούδα».

Στις 21/9 ο Παντελής Βούλγαρης συναντάται με νέους δημιουργούς. 19-20/9 οργανώνεται εργαστήριο με θέμα: «Ανάλυση σεναρίου μικρού μήκους». «Παρόν» και το κινούμενο σχέδιο με 4 ταινίες μαθητών της Δράμας, με καθοδήγηση του σκηνοθέτη Σπύρου Σιάκα.

Παράλληλες εκδηλώσεις: Θα τιμηθούν ο Παντελής Βούλγαρης και Κώστας Βουτσάς. Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου απονέμει βραβείο Σεναρίου (3.000 ευρώ) για την καλύτερη διασκευή λογοτεχνικού έργου. Εκθεση για μεγάλους Ελληνες ηθοποιούς που υπηρέτησαν ραδιόφωνο, κινηματογράφο και θέατρο με εξώφυλλα του περιοδικού «Ραδιοπρόγραμμα», με διοργανωτή την ΕΡΤ. Εκδηλώσεις για τη λογοτεχνία, έκθεση έξι Δραμινών φωτογράφων, συναυλίες κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ