Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
29ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Σκακιού

Το πιο μαζικό (340 συμμετοχές) διεθνές τουρνουά το 13ο «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση»

Μαζί με τα σχολεία ξεκινάει και η νέα σκακιστική περίοδος. Νέες ελπίδες, νέες διεκδικήσει, για τους νέους σκακιστές και σκακίστριες. Ας μη τους απογοητεύσουμε
Μαζί με τα σχολεία ξεκινάει και η νέα σκακιστική περίοδος. Νέες ελπίδες, νέες διεκδικήσει, για τους νέους σκακιστές και σκακίστριες. Ας μη τους απογοητεύσουμε
Αρχισε χτες στην Ερέτρια και θα συνεχίζεται καθημερινά μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη το 48ο Παγκόσμιο Συνέδριο Καλλιτεχνικού Σκακιού καθώς και το 29ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών προβλημάτων. Συμμετέχουν περισσότεροι από 230 συνθέτες, λύτες και μέλη επιτροπών από 34 χώρες, μεταξύ αυτών ο παγκόσμιος πρωταθλητής Πέτκο Πέτκοβ, ο Γερμανός Χανς Πίτερ Ρεχμ, ο Σέρβος Μάρτζαν Κοβάσεβιτς, ο Γάλλος Μισέλ Καϊλάρκντ, οι Ελληνες Βύρων Ζάππας (GM), Παύλος Μουτεσίδης (ΙΜ) και ο Χάρης Φουγιαξής.

Η ελληνική ομάδα αποτελείται (μετά από πρόκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λύσης) από τους Κώστα Πρέντο, Ανδρέα Παπασταυρόπουλο και Αναστάσιο Αλεξάνδρου.

  • Μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία - όπως υπογραμμίσαμε σε προηγούμενο φύλλο, πριν λήξη το τουρνουά - γνώρισε το περισσότερο μαζικό Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά της χώρας, με νικητές σε ισοβαθμία τους Σβετούσκιν, (Μολδαβία. Λόγω καλύτερου συντελεστή είναι ο πρώτος νικητής του 13ου ΔΤ «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση» που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας, η ΕΣΟ και οι τοπικοί και σκακιστικοί φορείς), Πάβλοβιτς (Γιουγκ.), Μαναγκάτζε (Γεωργία) Καραγιάννης (ο πρώτος Ελληνας) όλοι με 7,5 βαθ. σε 9 αγώνες. 5-17. Ντότσεφ (Βουλγ.), Γιάννης Νικολαΐδης, Αροσίτζε (Γεωργ.) Ομποτσονκ (Ρωσία), Παλέκχα (Ουκρ.), Κετσουριάνι (Γεωργ.) Χουρτσιλάβα (1η σκακίστρια Γεωργ.), Μακροπούλου Μαρίνα, 1η Ελληνίδα κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ