Τρίτη 30 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 135 εργαζόμενους

Την ίδια στιγμή, ένας εργάτης έπεφτε νεκρός στο κάτεργο του ίδιου ομίλου στη Θήβα, ενώ 300 εργαζόμενες στη «ΣΕΞ ΦΟΡΜ» διεκδικούν τα δεδουλευμένα, έχοντας τον πέλεκυ της απόλυσης πάνω απ' τα κεφάλια τους

Την ώρα που ένας συνάδελφός τους στο κάτεργο του Στασινόπουλου στη Θήβα έπεφτε νεκρός πάνω στο μεροκάματο, οι 135 εργάτες των «Σωληνουργείων Κορίνθου» - ανήκουν στον ίδιο όμιλο - έπαιρναν το διαβατήριο για την ανεργία. Η εργοδοσία αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο ελέω «ανταγωνιστικότητας», αφού πρώτα ξεζούμισε εκατοντάδες εργαζόμενους και «έστειλε» στο θάνατο άλλους έξι.

Και ενώ η εργοδοτική ασυδοσία οργιάζει, η κυβέρνηση βρήκε μια ακόμα ευκαιρία να καταθέσει τα διαπιστευτήριά της στο μεγάλο κεφάλαιο. Εν μέσω νέων απολύσεων και με την ανεργία να καλπάζει στο νομό, η εισαγγελέας της Λάρισας κάλεσε χτες σε απολογία τον βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα και δύο ακόμα στελέχη της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, επειδή συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στις 26 του Ιούλη!

Την ίδια στιγμή, οι 300 εργαζόμενες στη «Σεξ Φορμ» βιώνουν από πρώτο χέρι την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ