Παρασκευή 26 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
παρουσίαση

Αφησα τελευταίες δυο ταινίες, το «Σχέδιο Απαγωγής» και το «Τι Ηπιαμε Εχτές Βράδυ», που «βγαίνουν» αυτή την εβδομάδα και, για «τεχνικούς» λόγους, δεν είδα. Ετσι θα περιοριστώ στην παρουσίασή τους. Για τις υπόλοιπες, αν θα πάτε ή δε θα πάτε να τις δείτε, αποφασίστε μόνοι σας!

ΑΡΙ ΠΟΖΙΝ
Σχέδιο απαγωγής

Αμερικανική επαρχία. Οι γονείς τραβάνε το δρόμο τους και τα παιδιά το δικό τους. Αυτό το χάσμα έρχονται να γεμίσουν τα πάσης φύσης ναρκωτικά και αυτοί, βέβαια, που τα πουλάνε.

Κάποια μέρα ο κύριος προμηθευτής (έμπορος) ναρκωτικών της πόλης αυτοκτονεί! Τα παιδιά ενός σχολείου θέλουν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Να διακινούν αυτοί από μόνοι τους τα ναρκωτικά (αυτοδιαχειριστούν, αν καταλάβατε)! Για να το κατορθώσουν αυτό, κάνουν μια απαγωγή. Μόνο που απάγουν λάθος αγόρι. Παίρνουν το γιο ενός χωρισμένου αστυνομικού (η γυναίκα του οποίου ετοιμάζει το δεύτερο γάμο της).

Πρόκειται, λένε οι διανομείς, για «μια καυστική κωμωδία για τη ζωή στα προάστια της Αμερικής, που φαίνεται - αλλά δεν είναι - ειδυλλιακή και ένα διδακτικό παραμύθι, για το χάσμα ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους». Εσείς, πάντως, αν πάτε να τη δείτε, δεν είναι ανάγκη να πάρετε μεγάλο καλάθι μαζί σας!

Παίζουν: Τζέιμι Μπελ, Ρέιφ Φάινς, Γκλεν Κλόουζ, Ρόρι Κάλκιν, Κάρι Αν Μος, Καμίλα Μπες.

ΝΤΑΝΙ ΛΑΪΝΕΡ
Τι ήπιαμε εχτές βράδυ

Δύο συγκάτοικοι, losers εκ πεποιθήσεως, βουτηγμένοι στη ...χαρά του χόρτου, αποφασίζουν να βγουν έξω ένα βράδυ Παρασκευής επιζητώντας να χορτάσουν την τρελή όρεξή τους, για White Castle χάμπεργκερ. Τελικά, καταλήγουν σε ένα «επικό» ταξίδι από βαριές σκέψεις, πιο βαριές μαστούρες και ένα άγριο ταξίδι που εξελίσσεται σε όσο πιο ιερόσυλο γίνεται.

Τα παραπάνω δεν τα λέμε εμείς, για να δυσφημίσουμε την ταινία, τα λένε οι διανομείς της. Εμείς, απλώς, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Και εσείς μετρήστε τις ανοχές σας και πράξτε αναλόγως!

Παίζουν: Τζον Τσο, Καλ Πεν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ