Πέμπτη 28 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις

ΛΑ ΠΑΣ.--

Δεύτερος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων από γιατρούς και εργαζομένους, με την απαίτηση της εφαρμογής της συμφωνίας που είχε υπογραφθεί από τον πρώην πρόεδρο Κάρλος Μέσα, η οποία εκτός της αύξησης των αποδοχών προέβλεπε σειρά μέτρων για την προστασία των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων των εργαζομένων του τομέα Υγείας.

Επίσης, οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ξεκινούν 48ωρη αποχή και κινητοποιήσεις απαιτώντας την αύξηση των δαπανών για τα Πανεπιστήμια, απαιτώντας το 5% των εσόδων από τη φορολόγηση των υδρογονανθράκων για την Παιδεία.

Και ενώ η πολιτική σκηνή «βράζει» εξαιτίας της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, ο Ρότζερ Πάρδο - Μάουερ, ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου ειδικός για θέματα δυτικού ημισφαιρίου, βρήκε «τις πταίει» στη Βολιβία: Ο άξονας Κούβας - Βενεζουέλας, που προσπαθεί να επιβάλλει αριστερές κυβερνήσεις σε όλη τη Λατινική Αμερική και ειδικά στη Βολιβία που είναι πολύ κοντά στο να επιτύχει το στόχο της... «Η Βολιβία έχει γίνει ο κύριος στόχος τους, γιατί υπάρχουν οι επαναστατικές συνθήκες», τόνισε ο Πάρδο Μάουερ που προσδιόρισε μάλιστα ότι ο «πρόεδρος Ούγο Τσάβες παρέχει την οικονομική και ηθική υποστήριξη»... ενώ ο «Φιντέλ Κάστρο κατευθύνει και οργανώνει την αντιπολίτευση», εννοώντας τον ηγέτη του Κινήματος για το Σοσιαλισμό (ΜΑS), Εβο Μοράλες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ