Πέμπτη 28 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ - ΚΙΝΑ
Διμερείς συμφωνίες

ΠΕΚΙΝΟ - ΧΑΡΑΡΕ.--

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συνεχίστηκαν χτες στο Πεκίνο οι συναντήσεις του προέδρου της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, με ανώτατους Κινέζους αξιωματούχους, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί από το περασμένο Σάββατο στην Κίνα ο Αφρικανός ηγέτης.

Ο Κινέζος πρόεδρος, Χου Ζιντάο, συναντώντας αργά προχτές βράδυ τον Μουγκάμπε είπε πως η επίσκεψή του θα «ενισχύσει τις σχέσεις παραδοσιακής φιλίας μεταξύ των λαών και τη φιλική συνεργασία αμφοτέρων χωρών». Στο πλαίσιο των διμερών οικονομικών και διπλωματικών συμφωνιών που υπογράφονται αυτές τις μέρες στο Πεκίνο, δημοσιοποιήθηκε η υπογραφή σύμβασης δανειοδότησης επενδύσεων και συνεργασίας κρατικής κινεζικής εταιρίας ενέργειας με τον ενεργειακό σταθμό Χουάνγκ της Ζιμπάμπουε. Επιπλέον, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η χορήγηση και τρίτου (από τον περασμένο Μάη) κινεζικού αεροσκάφους τύπου «MA60» στις αερογραμμές της Ζιμπάμπουε...

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ζιμπάμπουε, οι σινικές επενδύσεις στη χώρα την τελευταία 20ετία ξεπερνούν σε αξία τα 100 εκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ