Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Πήγαν να τους τινάξουν στον αέρα!

Από βέβαιο θάνατο γλίτωσαν εκατοντάδες εργάτες και ναυτεργάτες όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε επισκευαζόμενο πλοίο

Από θαύμα γλίτωσαν οι εκατοντάδες εργάτες και ναυτεργάτες όταν χτες στη 1 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στο αμπάρι Νο 2 του φορτηγού πλοίου «IRENE M» με σημαία Παναμά, το οποίο επισκευάζεται στη μεγάλη πλωτή δεξαμενή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Συγκεκριμένα άρπαξαν φωτιά εκατοντάδες δοχεία με μπογιά, καταλύτες, διαλύτες και άλλα άκρως εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά που μεταφέρθηκαν στο αμπάρι, ενώ την ίδια στιγμή που γινόταν η τοποθέτηση των υλικών αυτών, συνεργείο μεταλλεργατών εκτελούσε επισκευαστικές εργασίες με χρήση φλόγας! Στο όνομα του «γρήγορα» γιατί ο χρόνος είναι χρήμα για εργολάβους και εφοπλιστές, δε λήφθηκε το παραμικρό μέτρο ασφαλείας! Οι ταυτόχρονες εργασίες γίνονταν με ευθύνη του εργολάβου Γ. Ατσαλάκη, αλλά και του Τεχνικού Ασφαλείας που υποτίθεται ότι επέβλεπε τις εργασίες.

Και το κακό δεν ήταν μόνο αυτό. Κάτω ακριβώς από το αμπάρι που ξέσπασε η φωτιά, βρίσκονταν οι δεξαμενές καυσίμων του πλοίου, γεμάτες πετρέλαιο! Τη στιγμή της πυρκαγιάς στο καράβι βρίσκονταν πάνω από 200 άνθρωποι, εργάτες των συνεργείων και πλήρωμα. Ενώ «κανείς δεν κατάλαβε - όπως ειπώθηκε από εργαζόμενο - πώς κατάφεραν οι τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονταν στο αμπάρι να βγουν έξω σώοι»!

Η φωτιά σβήστηκε περίπου μετά από μία ώρα. Συνελήφθη ο Ουκρανός πλοίαρχος, ενώ μέχρι αργά το βράδυ διέφευγε τη σύλληψη ο εργολάβος Ατσαλάκης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org