Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 7.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή, την ώρα που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, διοργανώνουν επτά περιβαλλοντικές οργανώσεις και δημοτικές κινήσεις της Αττικής.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν στην κυβέρνηση να μην θεωρήσει δεδομένη την κοινωνική συναίνεση στα περιβαλλοντοκτόνα σχέδιά της και να μην υποτιμήσει τον παράγοντα των κοινωνικών αντιδράσεων. «Το σύνολο των προωθούμενων έργων, το οποίο εξυπηρετεί συγκεκριμένα διαπλεκόμενα συμφέροντα, συνιστά προσχεδιασμένο περιβαλλοντικό έγκλημα εις βάρος της Αττικής και συνεπάγεται τεραστίων διαστάσεων μη αναστρέψιμες περιβαλλοντικές καταστροφές και πολεοδομικές στρεβλώσεις».

Οι οργανώσεις ζητούν να μην καταστραφούν: Ο Σχοινιάς, η Πάρνηθια, ο Φαληρικός Ιππόδρομος, η παραλία του Ελληνικού, το άλσος Βεΐκου, το άλσος Σελεπίτσαρι, ο Υμηττός, η παραλιακή λεωφόρος του Σαρωνικού, περιοχές στις οποίες σχεδιάζεται είτε να κατασκευαστούν Ολυμπιακά έργα είτε να «αναπλαστούν» για τις ανάγκες των αγώνων. «Η εμμονή, επισημαίνουν, στις παραπάνω χωροθετήσεις και η απόρριψη εναλλακτικών προτάσεων συνδέεται με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων διαπλεκομένων συμφερόντων, στους οποίους θα παραχωρηθούν πολύτιμα κομμάτια γης για την πιο βάρβαρη τσιμεντοποίηση και την πιο στυγνή εμπορευματοποίηση, καθώς τα μεγάλα Ολυμπιακά έργα συνοδεύονται με γιγαντιαία κτίρια και εξαιρετικά προσοδοφόρες εμπορικές χρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ