Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Με 8άδα στο Σίδνεϊ

Σε οκτώ κατηγορίες σκαφών θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αφού όπως ενημέρωσε η διεθνής Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας την ΕΙΟ, η χώρα μας εξασφάλισε την πρόκριση και στα ΣΤΑΡ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στις ΗΠΑ. Ετσι η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας γνωστοποίησε ήδη στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τα ονόματα των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες του Σίδνεϊ, τα οποία είναι: Μιστράλ ανδρών: Ν. Κακλαμανάκης. Μιστράλ γυναικών: Α. Σκαρλάτου. Φιν: Α. Παπαθανασίου. Λέιζερ: Α. Μπουγιούρης Γιούροπ: Μ. Βλάχου. 470 ανδρών: Α. Κοσματόπουλος-Κ. Τριγκώνης 470 γυναικών: Σ. Μπεκατώρου-Α. Τσουλφά ΣΤΑΡ: Λ. Πελεκανάκης-Δ. Μπούκης.

Εξαλλου, την τρίτη θέση στην κλάση 470 κατέλαβε το ελληνικό πλήρωμα των Ανδρέα Κοσματόπουλου και Κώστα Τριγκώνη στο Γιουρολίμπ του Μέτεμπλικ. Οι Ελληνες πρωταθλητές με 19 βαθμούς ποινής στις έξι ιστιοδρομίες (δεν έγιναν αγώνες τις δύο τελευταίες ημέρες λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών) κατέκτησαν την τρίτη θέση. Την πρώτη θέση πήραν οι Αυστραλοί Κινγκ-Τερνμπ με 10 βαθμούς ποινής και ακολούθησαν οι Αμερικανοί Φόρστερ-Μέρικ με 18.

Στην 25η θέση της γενικής κατάταξης με 196 βαθμούς ποινής, βρίσκεται η Αγγελική Σκαρλάτου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ιστιοσανίδας που ολοκληρώνεται σήμερα στην Ισπανία. Ο Γιάννης Χρυσοχού είναι τέταρτος στον αργυρό στολίσκο των ανδρών του Ευρωπαϊκού με 94 βαθμούς ποινής .


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ