«Κάθε εποχή παροτρύνει τα άτομα να επινοούν τις δικές τους, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του ψυχισμού τους, άμυνες επιβίωσης (...) η είδηση έχει ως εξής: Η 76χρονη Ουμιουχάν Γκιουσέλ πεθαίνει από φυσική αιτία (...) ο γιος της ο 47χρονος ανειδίκευτος εργάτης Σεραφετίν Γκιουσέλ γίνεται η μητέρα του. Φορώντας το μακρύ παλτό της, ένα μαντίλι στο κεφάλι, γυαλιά με χοντρούς φακούς, ένα ζευγάρι γάντια, χοντρές κάλτσες και τα αντίστοιχα υποδήματα προσέρχεται κάθε τρίμηνο στο τραπεζικό κατάστημα της περιοχής του καθώς ανά τρίμηνο καταβάλλονται οι συντάξιμες αποδοχές. Ως Ουμιουχάν Γκιουσέλ εισπράττει το αντίστοιχο ποσό των 760 ευρώ. Κάποτε η "απάτη" αποκαλύπτεται και επιλαμβάνονται οι αρχές (...) ποιος και με τι κριτήρια θα κρίνει το γεγονός της απάτης αυτής; (...) πόσο άραγε να ζημιώθηκε το δημόσιο; ας το βρουν οι κάθε λογής εγκατασπαρμένοι ανά την υφήλιο λογιστές. Εκείνο που δε θα μπορέσουν ποτέ να μετρήσουν είναι η οδύνη ενός ανειδίκευτου εργάτη, όταν σε ένα φτωχό υπόγειο της Ανατολίας πεθαίνει η μία και μοναδική πηγή εισοδήματός του» (η Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια του Παντείου, στα «ΝΕΑ»).
«Ενας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο Τζον Γουόλτον, βρήκε χτες τραγικό θάνατο όταν συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση το ελαφρύ πειραματικό αεροσκάφος το οποίο πιλοτάριζε (...) ο 58χρονος δισεκατομμυριούχος, ο ενδέκατος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ήταν ο δευτερότοκος γιος του Σαμ Γουόλτον, του ιδρυτή της Wal Mart της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων λιανικού εμπορίου» (η είδηση στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).
«Η Διεθνής Ναυτική Ενωση (ένωση εταιριών ναυτικών μεταφορών) σε επιστολή της προς τον ΥΕΝ Μ. Κεφαλογιάννη τονίζει: "Θα πρέπει να ανασταλεί κάθε περαιτέρω απεργιακή κινητοποίηση έτσι ώστε το λιμάνι του Πειραιά να λειτουργεί σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα» (το ρεπορτάζ στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).