Πέμπτη 30 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Σοβαροί κίνδυνοι από τα ναρκωτικά

Αλλη μια «παγκόσμια μέρα» την περασμένη εβδομάδα αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών. «Χτυπάνε» τους ανθρώπους, όλο και περισσότερο. Ενα πρόβλημα που συνδέεται με τα αυξανόμενα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, το οργανωμένο εμπόριο που ξεκινάει από τους μικρέμπορους και φτάνει ως τις κορυφές των διαπλεκομένων συμφερόντων.

Το θέμα πνίγηκε στα θολά νερά των ημερών, του δικομματισμού, και της θύελλας των αντιλαϊκών μέτρων που κλιμακώνονται. Αναφορές ακούστηκαν και πάλι για την ανεπάρκεια των μονάδων απεξάρτησης, για τον απατηλό διαχωρισμό σκληρών και μαλακών, για την εφαρμογή προγραμμάτων με υποκατάστατα που με τη σειρά τους οδηγούν σε νέες εξαρτήσεις.

Παρασιωπούνται τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα, καθώς η παραγωγή, διακίνηση και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών «ενισχύονται» με νέα προϊόντα των εργαστηρίων της διεθνούς μαφίας και η διαπίστωση ότι οι κίνδυνοι συνδέονται με το ότι κρατικές υπηρεσίες σε πολλές χώρες του κόσμου διαπλέκονται με τους ναρκέμπορους και χρησιμοποιούν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών για να αντλήσουν πόρους και να προωθήσουν τα βρώμικα σχέδιά τους.

Τούτο καταγράφεται, εκτός των άλλων στοιχείων και στις συνεχείς αναφορές της Διεθνούς Επιτροπής Ελέγχου ναρκωτικών του ΟΗΕ στις οποίες υπογραμμίζεται ότι το λαθρεμπόριο και η χρήση ναρκωτικών στην Ευρώπη και την Αμερική έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που απειλεί και την πολιτική και την κοινωνική σταθερότητα πολλών χωρών.

Κατά τις ίδιες αυτές επίσημες εκθέσεις, υπάρχουν χώρες όπου η καλλιέργεια και παραγωγή ναρκωτικών έχει αντικαταστήσει την καλλιέργεια δημητριακών και άλλων αγροτικών προϊόντων πρώτης ανάγκης.

Και δε φτάνουν όλα αυτά, αλλά στη χώρα μας αντιμετωπίζεται να νομιμοποιηθούν ιδιωτικές κλινικές για την εφαρμογή προγραμμάτων με υποκατάστατα!


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ