Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε Βαρνάβα, Μελισσοχώρι

Η πρώτη σημαντική πυρκαγιά της φετινής καλοκαιρινής περιόδου ξέσπασε στις 4.20 το μεσημέρι της Κυριακής, σε πευκόφυτη περιοχή μεταξύ του Βαρνάβα και του Γραμματικού.

Οι φλόγες εμφανίστηκαν σε μια ρεματιά κοντά στο εκκλησάκι του «Αξιον Εστί» και, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο σημείο, έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο βρέθηκαν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 40 ατόμων, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, τα οποία, παρά τους ανέμους που άλλαζαν κατευθύνσεις, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά περίπου δυο ώρες αργότερα και πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Αποτέλεσμα της φωτιάς ήταν να καούν - σύμφωνα με την Πυροσβεστική - 60 στρέμματα με πουρνάρια και πεύκα. Οι πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, κάνουν λόγο για εμπρησμό και για το λόγο αυτό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Μάχη με τις φλόγες έδιναν από χθες το απόγευμα, σε δύσβατη δασική έκταση στο Μελισσοχώρι, στα όρια του Δήμου Μυγδονίας Θεσσαλονίκης, 51 πυροσβέστες με 17 οχήματα της Πυροσβεστικής. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ακόμα τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα, συμμετείχαν τέσσερα καναντέρ, ένα ελικόπτερο και μεγάλος αριθμός πεζοπόρων τμημάτων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ