Μαζική συμμετοχή στη χτεσινή απεργία και τη μαχητική πορεία στο υπουργείο Υγείας, με νέο αγωνιστικό ραντεβού στην αυριανή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Κάνιγγος
Η πορεία προς το υπουργείο Υγείας |
Ταυτόχρονα, η χτεσινή κινητοποίηση έδειξε ότι ενισχύεται η αγωνιστική συσπείρωση στο χώρο της Πρόνοιας, καθώς νέες δυνάμεις πήραν μέρος στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) και τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Εργαζομένων. Επίσης πήραν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ). Η μαχητική παρουσία στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και συμβολική κατάληψη της εισόδου έδειξε το δρόμο της αξιοπρέπειας για τα ΑμΕΑ, που βρίσκεται στον αντίποδα της συμβιβασμού και της συνδιαλλαγής που μετέρχεται η ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας των ΑμΕΑ (ΕΣΑΕΑ).
«Με ρόπαλα και ΜΑΤ βαράτε τους εργάτες και τους αναπήρους το ίδιο τους βαράτε», ήταν η απάντηση των συγκεντρωμένων, όταν άρχισαν να τους απωθούν οι αστυνομικοί από την είσοδο του υπουργείου Υγείας |
Τα ίδια συνθήματα κυριάρχησαν και μπροστά στο υπουργείο Υγείας, καθώς η ηγεσία του αρνήθηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διαδηλωτών. Η απάντηση των διαδηλωτών ήταν η κατάληψη της εισόδου του υπουργείου, όπου δέχτηκαν τη βάναυση απώθηση απ' τους αστυνομικούς. «Εχουμε την πείρα να επιβάλουμε το διάλογο του αγώνα και την επιμονή της μακρόχρονης αγωνιστικής διεκδίκησης», τόνισαν οι οργανωτές της συγκέντρωσης και κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν συντεταγμένα, ανανεώνοντας το αγωνιστικό τους ραντεβού στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή, στην πλατεία Κάνιγγος.
Με ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων στην «Επικοινωνία» καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που έστειλε «αστυνομικούς να χτυπήσουν τυφλούς και κινητικά ανάπηρους, εργαζόμενους και γονείς σαν να είναι τρομοκράτες».
Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης επέτρεψε στη διοίκηση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, εκτός απ' το να χαρακτηρίσει παράνομη την απεργία της ΠΟΜΕΕΑ και του σωματείου των εργαζομένων, να μετέλθει και μεθόδους της «Ιεράς Εξέτασης».
Ετσι, στην εξώδικη δήλωση προς το σωματείο των εργαζομένων, η Διοίκηση του Ιδρύματος ζήτησε να της γνωστοποιήσει το σωματείο «εντός 24 ωρών τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου που ψήφισαν θετικά στη λήψη της απόφασης για συμμετοχή του Συλλόγου στην απεργία, καθότι το Ιδρυμα δεν επιθυμεί να θεωρήσει ως συμπράξαντα όλα τα μέλη, αν δεν έχει συμβεί αυτό».
«Πρόκειται για πρόκληση, στην οποία οι εργαζόμενοι απάντησαν με μαζική συμμετοχή στην απεργία», δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΕΑ Γ. Μπίστας, για να καταλήξει ότι θα υπάρξει και συνέχεια.