Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Στόχος η δημιουργία ενός ριζοσπαστικού πόλου

Την πρώτη της Ολομέλεια πραγματοποίησε χτες η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων», με θέμα τον απολογισμό της δράσης της στο τρίμηνο από τις δικηγορικές εκλογές μέχρι σήμερα. Σε όσα υποσχέθηκε η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» προεκλογικά, έδωσε και χτες τη διαβεβαίωση ότι θα παλέψει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του δικηγορικού κόσμου της Αθήνας. Ο Μ. Κοκκινάκης, επικεφαλής της παράταξης και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, ζήτησε από τους δικηγόρους τη συμμετοχή τους στα δρώμενα της παράταξης, για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της.

Στη διάρκεια της χτεσινής ολομέλειας της παράταξης, επισημάνθηκε ότι οι παρατάξεις της πλειοψηφίας στο ΔΣΑ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ) επιμένουν στην προσπάθεια αλλοίωσης του θεσμικού χαρακτήρα του ΔΣΑ και από επιστημονικό συνδικαλιστικό όργανο διεκδίκησης τον έχουν μετατρέψει σε γραφειοκρατικό - διαχειριστικό φορέα, στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής. Η «Συμπαράταξη» θα συνεχίσει την προσπάθειά της για τη δημιουργία ενός ριζοσπαστικού πόλου ανατροπής της σημερινής κατάστασης των συσχετισμών στο ΔΣΑ, που θα αναδείξει τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων, των αυτοαπασχολούμενων και κυρίως των νέων έμμισθων δικηγόρων, των νέων και των γυναικών δικηγόρων.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» σημείωσε ότι τα όποια μέτρα ληφθούν δε θα αποδώσουν, αν δεν υπάρχει κάλυψη και αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ