Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ - ΔΗΜΟΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υποχρεώθηκαν να πουν «όχι» σε λάσπη - ΧΥΤΑ

Η θύελλα των αντιδράσεων του λαού της Δυτικής Αττικής υποχρέωσε χτες και την Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί από τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής, τους δήμους και φορείς της περιοχής, να εκφράσει - τουλάχιστον φραστικά - την αντίθεσή της στη μεταφορά της λυματολάσπης της Ψυττάλειας στο ΧΥΤΑ των Ανω Λιοσίων και στην κατασκευή νέου ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική.

Η απόφαση αυτή - απάντηση στο εκβιαστικό τελεσίγραφο της κυβέρνησης - είναι παρόμοια με την προχτεσινή του Δήμου Ανω Λιοσίων και έρχεται κάτω από την πίεση του λαού της περιοχής για οριστική απομάκρυνση του ΧΥΤΑ και για να μην ξαναγίνει ο τόπος τους η χωματερή του Λεκανοπεδίου. Ωστόσο, εκτός από τη φραστική αυτή αντίδραση, νομαρχία και δήμοι δεν αποφάσισαν καμία αγωνιστική κινητοποίηση, εκτός από το να συρθούν πίσω από την οποιαδήποτε απόφαση πάρει ο Δήμος Ανω Λιοσίων με τα γνωστά δηλαδή ανοιγοκλεισίματα της χωματερής, τα οποία, όπως σημείωσαν, εάν γίνουν θα αφορούν μόνο τη λυματολάσπη...

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι ο νομάρχης Α. Αρκουδάρης επέμενε να θέτει σε πρώτο πλάνο, κυρίως το δικαστικό δρόμο για την επίλυση του προβλήματος. Παράλληλα, ο ίδιος έκανε φανερό ότι δε θέλει καμία σχέση με το μαζικό λαϊκό κίνημα της περιοχής, καθώς δεν επέτρεψε να μιλήσει ούτε καν ο Γ. Παπαναής, μέλος της Γραμματείας της Διαδημοτικής Επιτροπής, του μοναδικού φορέα που συσπειρώνει και κινητοποιεί το λαό της Δυτικής Αττικής ενάντια στη χωματερή.

Ολα αυτά επιβεβαιώνουν την Αχτιδική Επιτροπή Ανω Λιοσίων - Μενιδίου - Ζεφυρίου του ΚΚΕ, που σε ανακοίνωσή της έχει επισημάνει ότι ο λαός της περιοχής δεν πρέπει να τους έχει καμία εμπιστοσύνη γιατί δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα επειδή είναι και οι ίδιοι μέρος αυτού του προβλήματος. Γιατί όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εδώ και χρόνια επιτρέπουν, παρά τα παχιά λόγια, τη συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής, προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Δεν έχουν καμία αγωνιστική διάθεση και γι' αυτό πρέπει ο ίδιος ο λαός της περιοχής να εντείνει την πάλη και τον αγώνα του για να φύγει η χωματερή και κάθε άλλη ρυπογόνος δραστηριότητα.

Στο μεταξύ, μέσα στο πλαίσιο της τακτικής του εκβιασμού που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κ. Κωστούλας ζήτησε χτες την παρέμβαση του εισαγγελέα. Παράλληλα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς παρέπεμπε στις προχτεσινές του δηλώσεις, ενώ σε μια προσπάθεια να «χρυσώσει το χάπι» επαναλάμβανε πως μετά από ένα εξάμηνο, δηλαδή το Δεκέμβρη, «οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς θα αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχιστεί η μέθοδος της εδαφοποίησης της λάσπης στο ΧΥΤΑ. Αν δε θέλουν δε θα πάει ξανά η λάσπη στα Ανω Λιόσια ούτε στους τρεις νέους ΧΥΤΑ, αλλά θα έχει εξευρεθεί εναλλακτική λύση»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι υπεύθυνοι του αδιεξόδου «αλληλοκαρφώνονται»(2005-12-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη χωματερή(2005-10-18 00:00:00.0)
Στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Αττικής(2005-07-08 00:00:00.0)
Κλειστή μέχρι τη Δευτέρα(2005-06-04 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό(2005-06-01 00:00:00.0)
Οχι άλλη υποβάθμιση στα Ανω Λιόσια(1998-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ