Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Κινήθηκαν ανοδικά το α΄ τρίμηνο

Βελτίωση εμφανίζει η πορεία των ελληνικών εξαγωγών στο α΄ τρίμηνο του 2005, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2004. Οσον αφορά τις εισαγωγές ξένων εμπορευμάτων, αυτές συνέχισαν να αυξάνονται με τους υψηλούς ρυθμούς που έχουν «κατακτήσει» - ελέω της εφαρμοζόμενης πολιτικής - όλα τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΣΥΕ) που δημοσιοποιήθηκαν χτες από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ):

  • Η αξία των εξαγωγών ελληνικών εμπορευμάτων στο διάστημα Γενάρης - Μάρτης 2005 ανήλθε σε 3.009 εκατ. ευρώ από 2.810 εκατ. ευρώ, στο ίδιο διάστημα του 2004. Εμφανίζουν δηλαδή αύξηση 7,1%, ποσοστό που είναι αρκετά υψηλότερο από το 3,3% που αυξήθηκε η αξία των εξαγωγών για ολόκληρο το έτος 2004.
  • Η αξία των εισαγωγών έφτασε τα 10.901 εκατ. ευρώ από 10.274 εκατ. ευρώ στο 2004. Σημείωσαν δηλαδή αύξηση κατά 6,1%.

Παρά την επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των εξαγωγών, το εμπορικό έλλειμμα κατά το διάστημα Γενάρης - Μάρτης 2005 διευρύνθηκε κατά 5,7% και έφτασε σε 7.892 εκατ. ευρώ από 7.464 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2004.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ