Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεάματα στην Αθήνα

Κύκλο εκδηλώσεων από 11/6 - 18/9 διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων με τίτλο «Ολη η Αθήνα μια παρέα» σε πλατείες και δρόμους της πόλης.

Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι (13/6, 9 μ.μ.) στο θέατρο Λυκαβηττού (ελεύθερη είσοδος) με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μάρκου Βαμβακάρη. Συμμετέχουν πάνω από 40 καλλιτέχνες (μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί).

Στις 14/6 (9.15 μ.μ.), επίσης στο Λυκαβηττό, οργανώνεται συναυλία παραδοσιακής μουσικής και χορού με συμμετοχή καλλιτεχνών και σχημάτων από όλη την Ελλάδα. Στις 25/7 (9.30 μ.μ.), στη Ρωμαϊκή Αγορά, μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, σε διεύθυνση Σταύρου Ξαρχάκου και ερμηνευτές τους Μαρία Φαραντούρη, Πέτρο Πανδή και Μανώλη Μητσιά.

Για τα παιδιά θα στηθεί ένας παιδότοπος στο Αλσος Θησείου (σταθμός ΗΣΑΠ) με «παιχνιδούπολη», κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών και παραμυθάδες.

  • Σήμερα (8.30 μ.μ.), στην πλατεία Κουμουνδούρου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Γεωργιανό Ινστιτούτο Αθηνών και το περιοδικό «Highliths», παρουσιάζει το καλλιτεχνικό σύνολο του Πανεπιστημίου της Τιφλίδας, «Μεράνι». Το συγκρότημα - με 45 από τα 300 μέλη (μαθητές και φοιτητές) που διαθέτει - με συνοδεία ζωντανής μουσικής, θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Γεωργίας. Με το ίδιο πρόγραμμα, θα περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ