Τετάρτη 8 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιδαύριες παραστάσεις

«Ορέστης» από τη «Θεατρική Διαδρομή»
«Ορέστης» από τη «Θεατρική Διαδρομή»
Η «Θεατρική Διαδρομή» θα παρουσιάσει το καλοκαίρι την ευριπίδεια τραγωδία «Ορέστης», σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Τους ρόλους υποδύονται οι Αργύρης Ξάφης, Καρυοφιλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Νταλιάνης, Γιάννης Θωμάς, Θοδωρής Κατσαφάδος, Χρήστος Πλαΐνης, Μάντυ Λάμπου, Δάφνη Καμένου. Στο Χορό συμμετέχουν: Δήμητσα Αρετή, Καμένου Δάφνη, Καραγιάννη Σοφία, Κότσιρα Παναγιώτα, Λάμπου Μάντυ, Μανιάτη Κλαίρη, Μπιλίρη Ιωάννα, Οικονόμου Αγορίτσα, Παναγιωτοπούλου Μαρούσκα, Παυλάκη Κατερίνα, Πένσου Μάγδα, Φιλόσογλου Νικολέτα, Χέλιου Ειρήνη, Τζώρτζη Ελένη.

Η παράσταση θα εγκαινιάσει τα φετινά «Επιδαύρια» (24-25/6) και μετά θα παρουσιαστεί σε άλλα φεστιβάλ και αρχαία θέατρα της Ελλάδας και της Κύπρου.

  • Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανεβάζει, σε υπερπαραγωγή με σαράντα περίπου ηθοποιούς, την αριστοφανική «Ειρήνη», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη, με πρωταγωνιστή τον Θύμιο Καρακατσάνη.

«Η "Ειρήνη", μια πολυπαιγμένη κωμωδία του Αριστοφάνη, βρίσκει σήμερα τις αναλογίες της διεθνώς, γεγονός που κάνει το έργο, μετά από 2.500 χρόνια, "τραγικά επίκαιρο"», σημειώνει ο Γιάννης Ιορδανίδης και συμπληρώνει: «η πολιτική αυτή κωμωδία του μεγαλύτερου κωμικού ποιητή όλων των εποχών είναι ένα ταξίδι στη σύγχρονη πραγματικότητα» και με το ουτοπικό της μήνυμα «μοιάζει να θέλει να συνοδεύσει τα όνειρα του σύγχρονου ανθρώπου, που παλεύει απεγνωσμένα για ειρήνη, συμφιλίωση και ευημερία».

«Ειρήνη» από το ΚΘΒΕ
«Ειρήνη» από το ΚΘΒΕ
Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση του Κ. Χ. Μύρη, σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Ιορδανίδη, σκηνικά Γιώργου Σουγλίδη, κοστούμια Κένυ ΜακΛέλαν, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, χορογραφία Ισίδωρου Σιδέρη, φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου, μουσική διδασκαλία Νίκου Βουδούρη.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (15/7). Η παράσταση θα παιχτεί στην Επίδαυρο (22-23/7), ενώ θα περιοδεύσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εκτός του Θύμιου Καρακατσάνη, παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Κώστας Χαλκιάς, Τάκης Παπαματθαίου, Δημήτρης Διακοσάββας, Νίκος Καπέλιος, Γιάννης Κλίνης, Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Λάζαρης, Γιώργος Γαλίτης, Δημήτρης Καμπερίδης, Γιάννης Τσορτέκης, Κώστας Σαντάς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ