Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΘΕΝΣ ΠΛΑΖΑ»
Απάντησαν στην τρομοκρατική απόλυση

Υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση στην είσοδο του ξενοδοχείου

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων έξω από το «Αθενς Πλάζα»
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων έξω από το «Αθενς Πλάζα»
Δυναμική παρέμβαση στο ξενοδοχείο «Αθενς Πλάζα» με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης του μάγειρα Φώτη Δράκου, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι συνδικαλιστές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και του Συντονιστικού Σωματείων Ξενοδοχείων της Αθήνας. Η χτεσινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας (12μμ - 4μμ) που είχε κηρύξει το Επιχειρησιακό Σωματείο στο ξενοδοχείο.

Για την «αντιμετώπιση» των συνδικαλιστών είχαν επιστρατευτεί χτες στο ξενοδοχείο διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και Αποκατάστασης Τάξης. Η εργοδοσία του «Αθενς Πλάζα» έδωσε εντολή και η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση των αφεντικών της. Παρά την έντονη αστυνομική παρουσία εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στήθηκαν μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου ξεδιπλώνοντας το πανό που έγραφε «Οχι στις απολύσεις» και φωνάζοντας συνθήματα: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει», «Τα κέρδη τους αυξάνουν και απολύσεις κάνουν», «Θέλουμε δουλιά και όχι απολύσεις».

Ο Φώτης Δράκος απολύθηκε εξαιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης, της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις του κλάδου, ενώ ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» τον περασμένο Νοέμβρη, στις αρχαιρεσίες του κλαδικού σωματείου.

Νωρίτερα, το πρωί, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας παρουσία και των εκπροσώπων του Συντονιστικού Σωματείων Ξενοδοχείων Αθήνας, προκειμένου να συζητήσει τις γενικότερες εξελίξεις, όπως αυτές εκφράζονται με την ένταση της κυβερνητικής επίθεσης σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων της χώρας.

Αποφασίστηκε ο κλάδος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις στα τέλη Ιούνη με αρχές Ιούλη, των οποίων οι ημερομηνίες θα καθοριστούν σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Οπως αποφασίστηκε προϋπόθεση για τον ορισμό των κινητοποιήσεων είναι να πραγματοποιηθούν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις στα ξενοδοχεία, συσκέψεις μέσα και έξω από τους χώρους δουλιάς, περιοδείες και να στηθούν επιτροπές αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ