Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηθοποιών αντιρατσιστικό «ματς»

Μια αθλητικο-πολιτιστική εκδήλωση, για τη συναδέλφωση των λαών Ελλάδας και Αλβανίας, διοργανώνει αύριο το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το οποίο θα φιλοξενήσει 25 ηθοποιούς και πολιτιστικούς παράγοντες της Αλβανίας για τρεις μέρες, ενώ ανταποδοτική επίσκεψη στην Αλβανία θα κάνουν Ελληνες ηθοποιοί.

Το ΣΕΗ διοργανώνει αύριο (28/5,4μμ) ποδοσφαιρικό αγώνα με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στον «Εθνικό Αστέρα» της Καισαριανής, μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών ηθοποιών, καταδεικνύοντας το «κέρδος» όλων από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

«Η ελληνική κοινωνία», επισημαίνει μεταξύ άλλων το ΣΕΗ, «γνωρίζει φαινόμενα ρατσισμού, ξενοφοβίας και βίας, που γιγαντώνονται στο φόντο μιας δύσκολης, ανταγωνιστικής καθημερινότητας. Προσφάτως, στον αγώνα των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Ελλάδας - Αλβανίας διαπιστώθηκε μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη. Μια αθλητική εκδήλωση, όπως και κάθε πολιτιστική, που στόχο έχει να προάγει τη συναδέλφωση των λαών, υπονομεύτηκε από τη δράση ανεγκέφαλων και τη φρασεολογία ύποπτων παραγοντίσκων. Μεταξύ δύο γειτονικών λαών, που είναι αναγκασμένοι να συμβιώνουν ειρηνικά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ισότιμη και ειλικρινή προσέγγιση. Ηρθε η ώρα να δείξουμε ότι ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα, στηρίζεται στη διαφορετικότητα και οφείλει να αγκαλιάζει τους λαούς».

Το ΣΕΗ καλεί στην εκδήλωση όλους τους φορείς των εργαζομένων και καλλιτεχνών, καθώς «η πάλη ενάντια στο ρατσισμό είναι υπόθεση όλων μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ