Τρίτη 24 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αγγέλα» στο «Τέχνης»

Το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου παρουσιάζει (24-30/5) στο «Θέατρο Τέχνης - Κ. Κουν» (Πεσμαζόγλου 5), το σπουδαίο έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου «Αγγέλα». Εργο από τα σημαντικότερα της νεοελληνικής δραματουργίας, που πρωτοανέβασε ο Κουν, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, το οποίο μας μεταφέρει στην Αθήνα της μετεμφυλιακής Ελλάδας των διώξεων των αγωνιστών, της ανέχειας, της ανεργίας, της εσωτερικής μετανάστευσης.

Ο συγγραφέας, μέσα από τη ζωή των ανυπεράσπιστων, ευάλωτων στην καταπίεση φτωχών γυναικών που βιοπορίζονται ως υπηρέτριες αστών, καταγγέλλει την πολύμορφη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Παράλληλα, πλέκει με μαεστρία την αποκάλυψη των υπαιτίων για την αυτοκτονία μιας υπηρέτριας, αλλά και μια συγκινητική ερωτική ιστορία μιας υπηρέτριας - κόρης αγωνιστών με έναν διωκόμενο αγωνιστή.

Σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, σκηνικό Νικόλα Χατζή, κοστούμια Μαρίας Κονόμη, μουσική-τραγούδια Σταύρου Σιόλα, φωτισμοί Δήμου Αβδελιώδη. Παίζουν: Γιάννης Αθανασιάδης, Χριστίνα Καραβεζύρη, Κώστας Καρβουνιάρης, Μιχάλης Κοιλάκος, Αυγούστα Λυκουρίνα, Τάνια Παλαιολόγου, Αγγελος Παντελάρας, Χριστίνα Σπύρου, Αρκαδία Ψάλτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ