Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Διεθνής κινητικότητα για την προετοιμασία του

Η αφίσα του Εθνικού Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που ξεκινά σήμερα στο Τεπίκ του Μεξικού
Η αφίσα του Εθνικού Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών που ξεκινά σήμερα στο Τεπίκ του Μεξικού
Σε πορεία κορύφωσης βρίσκονται διεθνώς οι προετοιμασίες για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών (ΠΦΝΦ), που θα γίνει στο Καράκας της Βενεζουέλας, από 7 έως 15 του Αυγούστου.

Σήμερα, ξεκινά στο Τεπίκ της πολιτείας Ναγιαρίτ του Μεξικού, το πρώτο Εθνικό Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, με ευθύνη της Εθνικής Προπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΕΠΕ) της χώρας. Οι εκδηλώσεις, επικεντρωμένες στην καλύτερη προετοιμασία του 16ου ΠΦΝΦ, θα ολοκληρωθούν στις 22 του Μάη. Σε άλλες χώρες, παράλληλα με τις προετοιμασίες για το 16ο ΠΦΝΦ, οργανώνονται εκδηλώσεις αλληλεγγύης για το λαό της Βενεζουέλας και τον αγώνα που διεξάγει για εθνική κυριαρχία και κοινωνική ανάπτυξη. Ετσι, από 20 έως 22/5, πραγματοποιείται στην Αστούριας της Ισπανίας η Τρίτη Εθνική Συνάντηση Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα. Την ευθύνη της οργάνωσης έχει η τοπική επιτροπή της ισπανικής ΕΠΕ. Ηδη, την Παρασκευή 13/5, η τοπική Επιτροπή της ισπανικής πόλης Μούρσια πραγματοποίησε με επιτυχία γιορτή αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα, τα έσοδα της οποίας ενίσχυσαν την ισπανική ΕΠΕ.

Την ίδια ώρα, στην Κούβα, οι νεολαιίστικοι φορείς και οργανώσεις βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εκλογών όσων θα αντιπροσωπεύσουν τη νεολαία της χώρας στο Καράκας. Ενας από τους αντιπροσώπους, ο Οσλέι Σίβο Γκαρσία, νεαρός ανθυπολοχαγός στις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κούβας (Fuerzas Armarias Revolucionarias-FAR), σχετικά με την πρόσφατη εκλογή του συναδέλφου του από σύνταγμα Μηχανικού, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα της επαρχίας του Ματάνσας «Χιρόν» (16/5): «...Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία, ταυτόχρονα μια υπέροχη ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς και να ανταλλάξει απόψεις με αδέλφια από άλλα έθνη, να συμφιλιωθεί, να καθορίσει στρατηγικές στον κοινό αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

Ενα τρίμηνο πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, συνεχίζονται οι προσπάθειες της προοδευτικής νεολαίας για τη συγκρότηση ΕΠΕ σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες. Μόλις στα τέλη Απρίλη συγκροτήθηκε ΕΠΕ στο Εκουαδόρ. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της ΕΠΕ Βενεζουέλας www.caracas2005.info, στην ΕΠΕ του Εκουαδόρ συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Κομμουνιστική Νεολαία Εκουαδόρ, η Σοσιαλιστική Επαναστατική Νεολαία Εκουαδόρ, το Τμήμα Νέων της Συνομοσπονδίας Εργατών της χώρας, κτλ.

Στην Ελλάδα, την περασμένη Τρίτη, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας πήρε απόφαση για συμμετοχή στην ελληνική ΕΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ