Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αλλη πλευρά» του Βασίλη

«Δε θα υπάρχουν εφέ, ούτε τούρτα. Θα κυριαρχήσει η μουσική». Αυτό τόνισε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για τη συναυλία του στο Ηρώδειο (26/5, 9μ.μ.), με τίτλο «Αλλη Πλευρά», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η «άλλη πλευρά» όπως εξήγησε, αφορά στην ηχητική ανανέωση τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει. Περίπου 45 μουσικοί και ο αγαπημένος τραγουδιστής θα παρουσιάσουν πάνω από 30 τραγούδια με «πρωτόγνωρο άκουσμα». Ο ήχος θα είναι κυρίως ακουστικός και ο ηλεκτρικός θα ενισχύει την ακουστική διάθεση. Τα έγχορδα - συμμετέχει η ορχήστρα δωματίου «Feminarte» σε διεύθυνση Γιάννη Γεωργιάδη - διαδραματίζουν το σημαντικότερο ίσως ρόλο στην απόδοση του επιλεγμένου ρεπερτορίου, που θα ξεκινήσει από τον «Τρίτο Παγκόσμιο» του Μ. Λοΐζου. Θα ακολουθήσουν κομμάτια απ' όλη του τη διαδρομή και αφιερώματα στους Θεοδωράκη, Λοΐζο, Μικρούτσικο.

Ο Β. Παπακωνσταντίνου είπε ότι όνειρο «είναι το να μην γυρνάς την πλάτη σε αυτό που βλέπεις και να αντιπαρατίθεσαι», για το προοδευτικό στις μέρες μας πως «το προοδευτικό δεν είναι το φτηνό, αλλά αυτό που ονειρεύεται, αναζητά, διεκδικεί» αλλά και για τη δυσκολία ν' ανακαλύψει το κοινό τη μελωδία σε περίοδο κυριαρχίας της τηλεόρασης και όσων προβάλλει, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση. Αναφερόμενος στην παγκοσμιοποίηση, μίλησε για «ίδιους ήχους, ίδια μόδα, ίδιες ενορχηστρώσεις. Καταλήγουμε στη Γιουροβίζιον, που δεν είναι φεστιβάλ κρατών, αλλά χώρος προβολής τραγουδιστών και των εταιριών τους».

Η ενορχηστρωτική και μουσική επιμέλεια ανήκει στον Νίκο Καλαντζάκο. Την ορχήστρα αποτελούν οι: Διονύσης Βερβιτσιώτης, Γιώργος Γεωργιάδης, Αγγέλα Γιαννάκη, Στέφανος Δημητρίου, Νίκος Καλαντζάκος, Χριστόφορος Κροκίδης, Κώστας Παναγιωτίδης, Γιάννης Παπαγιαννούλης, Δημήτρης Τραυλός, Δημήτρης Τσάκας. Φωνητικά: Eλσα Αφεντάκη, Ελεάνα Ζεγκίνογλου, Ελισάβετ Καρατζόλη, Στέλιος Καρπαθάκης, Μαίρη Μπρόζη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ