Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 22 Μάη θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η μεγάλη πορεία ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη που διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά και με ενδιάμεσο σταθμό το Γ΄ Σώμα Στρατού, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Ερμού με Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την επιτυχία και τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού του νομού στην πορεία ειρήνης, οι τοπικές επιτροπές τις επόμενες ημέρες υλοποιούν πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Αύριο Τετάρτη 18 Μάη:

Οι Επιτροπές Ειρήνης Τούμπας και Τριανδρίας οργανώνουν πικετοφορία και εξόρμηση, η οποία θα ξεκινήσει από την Τούμπα και θα καταλήξει στην Τριανδρία (Αγιο Σπυρίδωνα), όπου στις 8.30 μ.μ. θα γίνει μουσική εκδήλωση με τους Σοφία Αδαμίδου και Μανώλη Παπαναργύρου.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αμπελοκήπων και Μενεμένης οργανώνει ανοιχτή συναυλία στο Γήπεδο Φιλίππου (7.30 μ.μ.). Θα προηγηθεί εξόρμηση με την προκήρυξη - κάλεσμα για την Πορεία Ειρήνης.

Πέμπτη 19 Μάη:

Οι Επιτροπές Ειρήνης Συκεών, Πολίχνης και Νεάπολης οργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης και στα 50 χρόνια της ΕΕΔΥΕ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.00 μ.μ. από το μνημείο των εκτελεσμένων λαϊκών αγωνιστών στο Επταπύργιο και με πικετοφορία - λαμπαδηδρομία θα φτάσει μέχρι το μνημείο του εκτελεσμένου πρωτομάρτυρα του Κινήματος Ειρήνης Νίκου Νικηφορίδη.

Μαζικές εξορμήσεις στο κέντρο και τα διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην Καλαμαριά θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες οι Επιτροπές Ειρήνης Ε΄ Διαμερίσματος, Κέντρου - Ανω Πόλης και Καλαμαριάς.

Συναυλία ειρήνης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ, στις 27 Μάη η ΕΔΥΕΘ διοργανώνει συναυλία ειρήνης με τον Βασίλη Λέκκα. Θα γίνει στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (πίσω από το Αγαλμα του Βενιζέλου).

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την έκθεση εικαστικών έργων καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης, που θα λειτουργεί από την 1η έως την 5η Ιούνη, στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης (επί της οδού Εθνικής Αμύνης στη διασταύρωση με Τσιμισκή).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ