Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων

Το δικαστήριο όπου δικάζονται κατηγορούμενοι για εκρήξεις την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει ο ΕΛΑ, αποφάσισε χτες να ικανοποιήσει το αίτημα του Αγγελέτου Κανά και να ζητήσει από το εσπερινό Λύκειο όπου φοιτούσε η πρώην σύζυγός του Σοφία Κυριακίδου, τους φοιτούντες εκεί το χρονικό διάστημα από το 1982 έως το 1985, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν ή όχι συμμαθήτρια με τον απότακτο σήμερα αστυνομικό Βασίλη Πουλακίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πουλακίδας έχει αρνηθεί ότι υπήρξε συμμαθητής της Κυριακίδου, ενώ ο Κανάς επιμένει ότι μαζί με την πρώην σύζυγό του, ήταν μεταξύ αυτών που κατασκεύασαν τη σε βάρος του σκευωρία. Με το αίτημα του Κανά είχε συμφωνήσει και ο εισαγγελέας της έδρας, για να ελεγχθεί όπως είχε πει η αξιοπιστία του Πουλακίδα.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε χτες η κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη που κατηγορείται για την ανατίναξη με τηλεχειρισμό λεωφορείου της αστυνομίας στις 19/9/1994 στον Περισσό, όπου σκοτώθηκε ένας αστυνομικός.

Ο Σπυρίδων Μπαζιώτης είπε ότι λίγο πριν σκάσει στον Πειραιά η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού, άγνωστοι είχαν διαρρήξει τα γραφεία του σωματείου εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ, παίρνοντας τα βιβλία των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ, ώστε να στερήσουν από τον Σερίφη κάθε δυνατότητα υπεράσπισής του. Ο Παύλος Γαλάζιος, προϊστάμενος του Σερίφη την περίοδο της έκρηξης στον Περισσό, είπε ότι ο Σερίφης σε καθημερινή βάση πήγαινε στη δουλιά του στις 6:10 με 6:30, και ο ίδιος τού έδινε καθήκοντα στις 6:50. Ο Π. Γαλάζιος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με δεδομένο ότι η έκρηξη στο λεωφορείο έγινε στις 6:35, είναι αδύνατον ο Σερίφης να βρισκόταν σε δύο σημεία ταυτόχρονα. Υπέρ του Γ. Σερίφη κατέθεσαν ακόμα 12 μάρτυρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ