Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Αμφιβολίες για τη γνησιότητα των αποτυπωμάτων

Την εκ νέου κλήση στο δικαστήριο του ειδικού επί των αποτυπωμάτων αστυνομικού Ιωάννη Γιαννακούρη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει εάν είναι δυνατή η μεταφορά ή όχι αποτυπωμάτων ενός ανθρώπου εν αγνοία του, ζήτησε χτες ο εισαγγελέας του δικαστηρίου, όπου δικάζονται οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε βομβιστικές ενέργειες, την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει ο ΕΛΑ. Η εισαγγελική πρόταση έγινε μετά την παρέμβαση του Χρήστου Τσιγαρίδα, ο οποίος επέδειξε σφραγίδα με αποτύπωμα ανθρώπου που μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ι. Γιαννακούρης είπε ότι η υπηρεσία του βρήκε από ένα αποτύπωμα το 2002 των Κώστα Αγαπίου και Ειρήνης Αθανασάκη σε τρεις προκηρύξεις του 1977. Ερωτώμενος σχετικά, απέκλεισε τη δυνατότητα τα αποτυπώματα αυτά να έχουν μεταφερθεί εκ των υστέρων.

Ο Κώστας Αγαπίου - και ενώ το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφανθεί επί της εισαγγελικής πρότασης - είπε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κληθεί εκ νέου ο Γιαννακούρης, σημειώνοντας πως από δεκαετίες είναι γνωστό ότι αποτυπώματα μπορούν να μεταφερθούν. «Το ζήτημα δεν είναι αν μεταφέρθηκαν αποτυπώματα στις συγκεκριμένες προκηρύξεις, αλλά ότι αυτές παρουσιάζονται σαν πρωτότυπα, ενώ είναι ένα από τα χιλιάδες αντίγραφα που αναπαράχθηκαν με πολύγραφο και μοιράστηκαν. Ενδεχομένως όχι μία, αλλά 35 τέτοιες προκηρύξεις να έχουν περάσει και από τα δικά μου χέρια», τόνισε, προσθέτοντας ότι εκείνο που μένει αναπάντητο είναι πώς αυτές οι προκηρύξεις παρουσιάστηκαν μετά από 25 χρόνια και γιατί ο Γιαννακούρης λέει ότι για πρώτη φορά τις είδε το 2002. Επίσης, υπενθύμισε ότι η αστυνομία αδυνατεί να πει πού, πότε και πώς βρήκε αυτές τις προκηρύξεις.

Ο Αγγελέτος Κανάς κατήγγειλε εκ νέου τον Τσιγαρίδα, λέγοντας ότι ενώ δικάζονται εγκλήματα, αυτός χρησιμοποιεί το δικαστήριο για να κάνει πειράματα και σεμινάρια, προκειμένου να πουλά επαναστατικότητα. Σήμερα, αρχίζει η κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης με πρώτους αυτούς που έχει προτείνει ο Χρ. Τσιγαρίδας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ