Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «DYNAMIC MIX»
Από σήμερα ΝΑΤΟΪΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ στη χώρα

Αρχίζει σήμερα, 20 του Μάη, η στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα με την ονομασία «Dynamic Mix», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του Ιούνη, προκαλώντας τους λαούς της περιοχής αλλά και την ίδια την ειρήνη. Χτες, εξάλλου, προσγειώθηκαν στην Αγχίαλο 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη για να πάρουν μέρος στην άσκηση.

Δεν πρόκειται για συνηθισμένη άσκηση. Δοκιμάζει στην πράξη τη λειτουργία της νέας δομής του ΝΑΤΟ, όπως αυτή καθορίστηκε από το νέο δόγμα πολεμικής δράσης και, ειδικότερα, την πολεμική επιχειρησιακή ικανότητα της νοτιοανατολικής πτέρυγας, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα.

Το περιεχόμενο της άσκησης καταδεικνύει τον πολεμοκάπηλο χαρακτήρα της, αφού στόχο έχει την αντιμετώπιση από το ΝΑΤΟ «εκδήλωσης αστάθειας» στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, όπου οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ - οι δολοφόνοι δηλαδή των λαών - πάνε να... αποκαταστήσουν την τάξη και να... επαναφέρουν την ομαλότητα!!!

Στο μεταξύ, μαζικές, πολύμορφες εκδηλώσεις ξεδιπλώνονται όλες αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα, καταδικάζοντας τη ΝΑΤΟική άσκηση. Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα και αύριο η περιοχή Τριφυλίας, η Σάμος, η Χίος, η Ανατ. Υπαιθρος Θεσσαλονίκης, η Κοζάνη, η Φλώρινα, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά κ.ά.


ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ