Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Είμαστε σε ετοιμότητα»...

Στους εθελοντές εναποθέτουν τα ...δέντρα την ελπίδα να υπάρχουν και το ερχόμενο φθινόπωρο
Στους εθελοντές εναποθέτουν τα ...δέντρα την ελπίδα να υπάρχουν και το ερχόμενο φθινόπωρο
Στη διαπίστωση ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη θερινή περίοδο», προέβη χτες το Υπουργικό Συμβούλιο...

Στη συνεδρίαση, όπως είπε ο Δ. Ρέππας, δόθηκαν «κατευθύνσεις για εξειδικευμένες δράσεις» και αναφερόμενος στην εισήγηση της Β. Παπανδρέου ενημέρωσε ότι η υπουργός χαρακτήρισε «εξ αντικειμένου πιο δύσκολες» από πέρσι τις συνθήκες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, λόγω της αυξημένης ξηρασίας (μείωση των βροχοπτώσεων κατά 43%, σε σχέση με την περσινή περίοδο). Ισχυρίστηκε, πάντως, ότι «ήδη είμαστε στην περίοδο που οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προετοιμαστεί».

Κατά το Υπουργικό Συμβούλιο, πάντως, υπάρχει ανάγκη λήψης και ολοκλήρωσης μέτρων για τον έλεγχο των χωματερών, καθώς και ολοκλήρωσης του καθαρισμού των αστικών και περιαστικών δασών.

«Κίνημα εθελοντισμού»...

Επίσης, όπως δήλωσε ο Δ. Ρέππας, στη συνεδρίαση έγινε αναφορά στο «κίνημα εθελοντισμού» το οποίο θα «ενθαρρυνθεί» από την κυβέρνηση, η οποία δημιούργησε ειδικό πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο με 500 εκατ. δραχμές το 2000, με το όνομα «Καραμολέγκος», προς τιμήν του νεκρού εθελοντή πολίτη. Οπως επανέλαβε ο Δ. Ρέππας, «την αντιμετώπιση του φαινομένου των πυρκαγιών, την έχει καθ' ολοκληρίαν το Πυροσβεστικό Σώμα», ενώ τα μέσα αντιμετώπισης των πυρκαγιών θα είναι φέτος ενισχυμένα με 2 «Canadair» και 6 ελικόπτερα. Συμπλήρωσε ότι τον Απρίλη που πέρασε προσλήφθηκαν 1.450 πυροσβέστες και αναμένεται η πρόσληψη 4.000 εποχικών πυροσβεστών. Επίσης, ιδρύθηκε και λειτουργεί Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, στο πλαίσιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Στη συνέχεια επισήμανε την «ευθύνη» των ΟΤΑ στο να μην έχουμε φαινόμενα αυτοανάφλεξης σε χωματερές και είπε ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει ασκήσει αγωγή κατά των Δήμων Σαλαμίνας και Καπανδριτίου. Παράλληλα, δήλωσε ότι δόθηκε εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, η ΕΥΔΑΠ και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Οσον αφορά τον τουρισμό και τα προβλήματα που προκύπτουν, όπως υποστήριξε ο υπουργός, ήδη έχει ξεκινήσει προσπάθεια ενημέρωσης από την αρμόδια υπηρεσία.

Τέλος, και σχετικά με την ακτοπλοΐα, αναφέρθηκε ότι πέρσι διακινήθηκαν 42 εκατομμύρια επιβάτες και 11 εκατομμύρια τροχοφόρα και φέτος αναμένεται αύξηση κατά 5% της κίνησης. Στο πλαίσιο αυτό «αποφασίστηκε ότι μέσα στα πλοία θα ταξιδεύουν, με πολιτική περιβολή, άνδρες του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ελέγχουν επιτόπου τα όποια προβλήματα υπάρχουν και αφορούν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους επιβάτες και τις τιμές των προϊόντων που διατίθενται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πυροπροστασία σε αστικό περιβάλλον(2018-06-02 00:00:00.0)
Απροετοίμαστοι στη νέα αντιπυρική περίοδο(2008-05-08 00:00:00.0)
Πυρκαγιά στη χωματερή(2006-04-22 00:00:00.0)
Οποιος προλάβει, σώθηκε!(2001-02-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1999-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ