Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιχείρηση αθώωσης των αντιλαϊκών οικονομικών πολιτικών του

Την επιχείρηση παραπλάνησης των εργαζομένων συνέχισε και χτες ο Ν. Αθανασάκης, ο οποίος με αφορμή τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης επιδίωξε να «αθωώσει» την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και, μάλιστα, να πείσει ότι επί των κυβερνητικών του ημερών δεν ακολούθησε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε, μάλιστα, «φορολογικά μέτρα που πάρθηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ», τα οποία, όπως είπε, ήταν «όλα μέτρα ελάφρυνσης του φορολογικού βάρους στους πολίτες». Οι «φοροαπαλλαγές», βέβαια, που παρουσιάστηκαν χτες από τον Ν. Αθανασάκη, ήταν τα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στην πορεία της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ, τα οποία όμως παράλληλα συνοδεύτηκαν από μια σκληρή εισοδηματική πολιτική λιτότητας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, η οποία εξάλλου οδήγησε και στην καταδίκη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μάρτη.

Συγχρόνως, ο Ν. Αθανασάκης παρέλειψε επιμελώς να αναφέρει ότι ουσιαστικά η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική των προκατόχων της. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ χρόνο με το χρόνο αύξαναν τους έμμεσους φόρους για τα λαϊκά στρώματα και μοίραζαν απλόχερα φοροαπαλλαγές στους κεφαλαιοκράτες. Χτες όμως ο Ν. Αθανασάκης ανέφερε: «Από τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, ευνοούνται τα μεγάλα εισοδήματα με τις αποφάσεις για τη μείωση των φόρων στα διανεμόμενα κέρδη (...) και πλήττονται οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες»...

Ο ίδιος, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, δήλωσε: «Το μόνο που έχει να επιδείξει είναι τα ψεύδη, οι ανακολουθίες, η αναξιοπιστία και οι λανθασμένες επιλογές». Ο Ν. Αθανασάκης, επιχειρώντας να ...αξιοποιήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, είπε ότι «το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι Ελληνες εργαζόμενοι απ' αυτή την κυβέρνηση είναι η επιδείνωση της κατάστασής τους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί «απίθανες ψευδολογίες» για να «δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» κάτω από το γενικό τίτλο ότι «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ», και σημείωσε ότι ακολουθεί αυτή την τακτική για να «καλύψει το δικό της προϋπολογισμό που είναι ανεφάρμοστος, τη δική της διαχείριση που έπεσε έξω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τη... συνέχιση της πολιτικής του από τη ΝΔ!(2006-09-06 00:00:00.0)
Θυμήθηκε τους μικρομεσαίους που χαράτσωσε(2006-08-29 00:00:00.0)
Οι... προσωπικές ευθύνες των υπουργών είναι το πρόβλημα(2005-10-13 00:00:00.0)
Ηθελε κι άλλα το ΠΑΣΟΚ...(2004-11-11 00:00:00.0)
Η τακτική «σαλαμοποίησης» των αντεργατικών αλλαγών(2000-03-12 00:00:00.0)
Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών ευνόησε τους μεγαλοεπιχειρηματίες(1999-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ