Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεδομένο το πλαίσιο λιτότητας

Ικανοποιημένος δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που αποφασίστηκε στη χτεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ στις Βρυξέλλες. Σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός αναφέρει πως το αναμορφωμένο Σύμφωνο «θα είναι καλύτερο και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, καθώς έγιναν δεκτές βασικές θέσεις της χώρας μας»!

Σύμφωνα με τον υπουργό, το ΕΚΟΦΙΝ αποδέχτηκε τις ελληνικές θέσεις για την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής, όταν το έλλειμμα ξεπερνάει το 3%, τη συνεκτίμηση των δαπανών για υποδομές και την επιβεβαίωση της διακριτικής ευχέρειας του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών σχετικά με τις διαδικασίες του Συμφώνου.

Επιχειρώντας να προκαταλάβει ...παρερμηνείες - οι οποίες στον έναν ή άλλο βαθμό αφορούν στο πλαίσιο των πολιτικών λιτότητας που προτίθεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ - έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «οι όποιες αλλαγές του Συμφώνου δεν αναιρούν την υποχρέωση της Ελλάδας για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2006». Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομίας κατέθεσε την προηγούμενη Κυριακή το ελληνικό επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο επί ελληνικού εδάφους θα παρουσιαστεί στις 30 του Μάρτη...

Τέλος, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών του Βελγίου, ενώ αργά το απόγευμα θα πραγματοποιούσε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Guy Verhofstadt.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ