Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στους δαιδάλους των δικαστηρίων

Στο Α` Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε χθες η προσφυγή που κατέθεσε εναντίον του ΙΚΑ ο συνταξιούχος χαλυβουργός Θεοχάρης Πετρίδης, διεκδικώντας να του επιστραφούν τα ποσά που του παρακρατήθηκαν παράνομα από τη σύνταξη υπέρ του ΛΑΦΚΑ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες μετά από αναβολή (10.1.2005) που είχε ζητήσει και τελικά είχε πάρει πριν από περίπου ένα μήνα το ΙΚΑ. Χθες οι εκπρόσωποι του ΙΚΑ υπέβαλαν νέο αίτημα αναβολής το οποίο απορρίφθηκε. Τελικά, η υπόθεση εκδικάστηκε και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα, ίσως και μετά από ένα μήνα.

Στο πλευρό του Θ. Πετρίδη, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι, παραβρέθηκαν δεκάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ και εκπρόσωποι άλλων Ταμείων, που μήνες τώρα δίνουν αγωνιστικά τη μάχη για να σταματήσει αυτή η ληστεία σε βάρος τους.

Με την προσφυγή του, ο συνταξιούχος του ΙΚΑ διεκδικεί να αναγνωριστεί ότι παράνομα παρακρατήθηκε ποσοστό από τη σύνταξή του υπέρ του ΛΑΦΚΑ, να του επιστραφούν τα παρακρατηθέντα ποσά από την ημερομηνία συνταξιοδότησής του, καθώς και να σταματήσει αυτή η παρακράτηση. Οπως τονίστηκε από τους νομικούς που παρέμβηκαν υπέρ της προσφυγής, η συγκεκριμένη εισφορά είναι αντίθετη με το ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν, επίσης, ότι η όποια απόφαση αναμένεται να τελεσιδικήσει το 2009! Δηλαδή, σε χρόνο που η αναδρομική ισχύ δε θα 'χει κανένα πρακτικό αντίκρισμα. Πράγμα, που επιβεβαιώνει, γιατί, τελικά, η κυβέρνηση σπρώχνει τους συνταξιούχους στους δαιδάλους της Δικαιοσύνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ