Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Μόνο στο δημόσιο τα Σπήλαια Διρού

Επιμένει το ΚΚΕ στη συζήτηση για το θέμα του ξεπουλήματος των Σπηλαίων του Διρού. Με νέα Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Τουρισμού, ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης επισημαίνει ξανά ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ να προχωρήσει στο ξεπούλημα των Σπηλαίων του Διρού, αυτού του μοναδικού φυσικού πλούτου, σε ιδιώτη και συγκεκριμένα στην εταιρία "ΓΗΓΕΤΟΝ ΑΕ", έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, του λαού της Μάνης και του Δήμου Οιτύλου».

Και συνεχίζει ο Π. Κοσιώνης: «Οταν επί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ είχε υπογράψει σύμβαση παραχώρησης για μακροχρόνια μίσθωση του Σπηλαίου Βλυχάδας Διρού με τη συγκεκριμένη εταιρία, σύσσωμος ο λαός της Μάνης είχε αντιδράσει δυναμικά. Σήμερα η ΝΔ συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της, ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο της χώρας. Αίτημα των εργαζομένων και των κατοίκων της Μάνης είναι τα Σπήλαια να παραμείνουν αποκλειστικά στο δημόσιο, να συμπληρωθούν τα κενά των θέσεων εργασίας, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και να δοθούν χρήματα από το κράτος για την καλύτερη αξιοποίησή τους».

Ο υπουργός ερωτάται «εάν θα σταματήσει το ξεπούλημα των Σπηλαίων του Διρού και θα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ