Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αυλαίες» του Φλεβάρη

Γιώργος Μάζης, στο «Ονειρο ενός γελοίου»
Γιώργος Μάζης, στο «Ονειρο ενός γελοίου»
Το έργο του Ντοστογιέφσκι «Το όνειρο ενός γελοίου», που σηματοδοτεί την ανθρώπινη αγωνία για την αλήθεια και την ουσία της ζωής, ανεβαίνει στις 10 Φλεβάρη, στο θέατρο «Αλεκτον». Η μετάφραση είναι του Γιώργου Κοντζιούλα, η σκηνοθεσία - κίνηση του Σίμωνα Πάτροκλου, η μουσική του Τάσου Σωτηράκη, τα κοστούμια του Γιώργου Τσάγκα και η χορογραφία της Σμαράγδας Τσάγκα. Ερμηνεύει ο Γιώργος Μάζης. Χορεύουν: Σμαράγδα Σιούτη, Αναστασία Στυλιανίδη, Σίμων Πάτροκλος. Στο πιάνο ο Τάσος Σωτηράκης. Ο «γελοίος» είναι ξεχωριστός. Εχει απορριφθεί από το σύνολο. Τον κατέχει μια θλίψη που τον οδηγεί σε μια φανταστική αυτοκτονία. Ως τη στιγμή που ένα όνειρο και μια συνάντηση με ένα δυστυχισμένο παιδί θα ξυπνήσουν τη δύναμη του πνεύματός του. Θα τον οδηγήσουν σε μια ανακατάταξη των πράξεών του, σε μια καινούρια θέαση του κόσμου, που αυτός καλείται να αλλάξει.

  • Η ομάδα ΝΑΜΑ ανεβάζει από τις 2 Φλεβάρη, στην Κεντρική Σκηνή του Πολυχώρου «Επί Κολωνώ» το έργο του Γιώργου Παλούμπη «Penalty». Μια σκληρή κωμωδία ηθών που φαινομενικά πραγματεύεται τη ζωή των νέων, αλλά αποτελεί μια έντονη κριτική στις αξίες της ευρύτερης νεοελληνικής πραγματικότητας. Το θεατρικό έργο «Penalty» διακρίθηκε το 2000 στο διαγωνισμό συγγραφής νέου ελληνικού έργου που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το «Θέατρο του Νότου». Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Παλούμπη, τα σκηνικά του Γιώργου Χατζηνικολάου, οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου. Παίζουν: Αγγελόπουλος Θέμης, Αλεξίου Θάνος, Λάλος Δημήτρης, Λεάκος Γιάννης, Παπάζογλου Θωμάς, Σταμουλακάτος Στάθης.
  • Στο «Θέατρο της Ημέρας» ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου «Μαχαίρια» του Τζον Κασσαβέτη, που ανεβαίνει σε μετάφραση Λεωνίδα Ζενάκου - Βασίλη Βαφέα, σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα, φωτισμούς Ντίνου Κατσουρίδη, μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη και σκηνικά - κοστούμια Μάγκυ Μοντζόλη. Παίζουν: Λεωνίδας Αντωνόπουλος, Πάνος Βίτσικας, Ηλίας Γκογιάννος, Ειρήνη Γλαμπεδάκη, Ράνια Μπριλάκη, Θανάσης Παπαδόπουλος, Τάσος Ράπτης, Χριστίνα Χαραλαμπάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ